kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Katil hizmetçi Ermenistan'da yakalandı
Kadıköy Bostancı'daki evinde boğularak öldürülen Kapalıçarşı'nın tanınmış kuyumcularından Cercis Alkan'ın katili, hizmetçisi çıktı. Anna Aleksyan adlı genç kadının, Alkan'ın altınlarını çalıp Ermenistan'a kaçtığı belirlendi. İstanbul Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği dedektifleri ve Ermenistan polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda yakalanan Anna, kuyumcuya ait 3 külçe altın ve karısının 15 bileziğini aldığını itiraf etti. Anna Aleksyan çıkartıldığı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nca tutuklandı.

Dick Cheney'e 'fotokopi' koruma
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney Türkiye ziyareti sırasında ABD Başkanı gibi korunacak. Cheney için özel ekipler kuruldu ve özel güvenlik önlemleri büyük gizlilik içinde hazırlandı. Cheney'in yakın çember korumasını yine ABD'li ajanlar yapacak. Ancak Türk polisi de Cheney'i korumak için özel ekip kurdu. Buna göre Cheney "fotokopi" yöntemiyle korunacak. Cheney için alternatifli yol güzergahları hazırlayan polis, kalacağı otelde 150 odanın olduğu üç katı kapattı. Cheney'in ziyareti sırasında üç Limuzin hazır bekletilecek. Türk polisi ve Amerikan ajanları birbirlerini tanımak için özel parola ve kimlik kullanacak. Cheney'in konvoyundaki araçların plakaları da listelendi.

İnatçı validen Mirzaoğlu'na cevap
Danıştay kararıyla 3. kez Kırşehir Valiliği görevine dönen İrfan Kurucu, hakkını hukuki yollardan aradığını ve hukuk devletine inandığını söyledi. Kurucu kendisi için, "Bakanlar Kurulu kararı ile atanınca iyi, yine Bakanlar Kurulu kararı ile merkeze alınınca kötü. Böyle şey olmaz" diyen MHP Kırşehir Milletvekili ve Devlet Bakanı, Ramazan Mirzaoğlu'na da cevap verdi. Kurucu şöyle dedi: "Demokrasiyi, yargıyı herkes içine sindirmelidir. Yani hukuku yok mu farzedelim, kanunları yok mu farzedelim ? Keyfiliği hakim kılmak için, hukuku ve yargıyı hafife almak, en azından toplumu aşiret toplumu olmaya sevk etmektir. Buna da kimsenin hakkı yoktur."

'Bilgisayarımıza virüs bulaştırıldı'
Nur emaati lideri, Fethullah Gülen'in, laik devlet yapısını değiştirmeye yönelik faaliyette bulunma suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, önemli bir iddia gündeme geldi. Tanık olarak dinlenen Ankara İstihbarat eski Şube Müdür Yardımcısı Zafer Aktaş, Fethullahçılarla ilgili bilgilerin saklandığı emniyetin bilgisayarına "Melisa" isimli bir virüs bulaştırılarak dosyaların imha edildiğini açıkladı. Aktaş şöyle dedi: "İrticai akımların takip edildiği C Masası bilgisayarına Melisa virüsü bulaştırıldı. Topladığımız bilgilerin bir kısmı yok oldu. Yaptığımız çalışmalar sonucu bazı şeyler ortaya çıktı. Ancak bu bilgileri somut delillerle ortaya koymak için fırsat verilmedi."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır