kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'BBG kedisi Gizmo'ya hemen otopsi yapılsın'

Biri Bizi Gözetliyor'un minik kedisi Gizmo nasıl öldü? Elif üstüne mi oturdu? Yoksa çamaşır suyu mu içti? Hayvanseverler otopsi yapılmasını talep ediyor

Biri Bizi Gözetliyor (BBG) evinde ölen İran cinsi 'Gizmo' adlı kedi yeni bir tartışmaya yol açtı. Ev halkının ilgisizliği yüzünden öldüğü iddia edilen kedi hayvanseverleri harekete geçirirken, BBG'nin koordinatörü Pelin Akat, Gizmo'nun ölümünde yarışmacıların ihmali olmadığını söyledi.

ELİF SUÇSUZ
10 numaralı yarışmacı Elif hakkında çıkartılan 'Üzerine bastı' iddialarını yalanlayan Akat şöyle diyor:

"Gizmo'nun fenalaştığını ilk Azizcan görmüş. Hayvanın ağız ve burnundan kan gelmiş. O anda Elif, Azizcan'ın yanına koşmuş. Elif, İpek'e 'buraya yetiş' gibilerinden bağırmış. Belki bu nedenle bazı izleyicilerimiz Gizmo'nun ölümünde Elif'i sorumlu tutuyor. Elif'in hiç suçu yok...

"Gizmo'yu son olarak geçen Perşembe günü veterinere götürdük. O gün gayet iyiydi. Veterinerle görüştük. Bu ölüm hakkında net bir şey söyleyemediler. Sadece 'Kurtaramadık' dediler. Gizmo ufak olduğu için bir yere sıkışmış veya virüs kapmış olabilir. Kedinin deterjanlı su içmesi de söz konusu değil. Çünkü Gizmo'nun ölümünden üç gün önce yarışmacılardan Elif, deterjan leğeninin ortada bırakılmaması için arkadaşlarını uyarı. Böyle bir olay olsaydı hayvan üç-dört gün önce ölürdü. Kayıtlarda hayvanın üzerine basılma diye bir şey yok. Bundan sonraki hiçbir programa kedi almayacağız."

Elimiz bağlı
Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Birgül Rona ise hayvan yasası çıkartılmadığı için hukuki olarak birşey yapamadıklarını söylüyor: "Programı seyredenler kedinin aç ve susuz bırakıldığını bu nedenle deterjanlı suyu içtiğini söylediler. Erdemli vatandaşlarımız BBG evindeki kedinin ölümünü protesto ediyor. Duyarlı vatandaşlarımızı hayvan kullanılan film, dizi ve reklamları protesto etmeye çağırıyorum."

GERÇEK ORTAYA ÇIKSIN
Bağdat Hayvanat Mağazası'nda görevli Cengiz Yüceman ise Gizmo'ya otopsi yapılması gerektiğini söyledi: "Her hayvan veteriner kontrolünde satılıyor. Müşterilerimize sağlık karnesi veriyoruz. Sebepsiz yere bir kedinin ölmesi söz konusu olamaz. Gizmo'nun ölümünde bir ihmal olabilir. Bu nedenle ölen hayvana otopsi yapılmalı" dedi.

Sigorta yok
Kedi-Köpek sağlığı sigortası yapan Başak Sigorta Tarım Departmanı Sorumlusu Soner Orhan, şu bilgileri veriyor: "Aşı haricinde veteriner kontrolü, ilaç, doğum ve ölüm gibi tüm masrafları ödüyoruz. 9 yaşına kadar tüm sağlıklı kedileri sigortalıyoruz. Eğer hayvan sigortalı olsaydı sahibine 300 milyon lira ödeme yapardık."

Mert İNAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır