kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Akıl almaz ihmal Yasemin'i öldürdü

Yasemin Usta, kocası tarafından iki kez götürüldüğü hastaneden 'doğum başlamadığı' gerekçesiyle geri çevrilince evinde doğum yaparak hayatını kaybetti

Adana'da oto yıkamacılığı yapan Hayrullah Usta (24), eşi Yasemin Usta'yı (23) doğum sancısı nedeniyle cumartesi gecesi Doğumevi Hastanesi'ne götürdü. Doktorların doğumun henüz başlamadığını belirterek evine gönderdiği genç kadın, sancıları sürünce pazar günü erken saatlerde tekrar hastaneye götürüldü. Ancak doktorlar yine aynı gerekçeyle Yasemin Usta'yı evine gönderdi.

Hastaneden geldikten bir süre sonra genç kadının doğum sancıları başladı. Ne yapacağını şaşıran kocası komşulara haber verdi. Eve gelen kadınların yardımıyla Yasemin, nur topu gibi bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Ancak genç kadının kanaması durmak bilmeyince kocası tarafından Doğumevi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak çok geç götürüldü, Yasemin kurtarılmadı.

Doktorların iki kez geri çevirdiği eşinin öğleden sonra evde doğum yaptığını ifade eden acılı koca "Kanaması devam edince, eşimi Doğumevi Hastanesi'ne götürdüm ama doktorlar hemen müdahale etmediler. Hastaneye ilk getirdiğimde yatırılmasını istedim, ama doktorlar yatırmadılar. Ölümünden hastane yetkilileri sorumludur. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

"İHMAL YOK"
Hastaya müdahale eden doktor Halim Arısoy, Yasemin Usta'nın doğum sırasında rahminin yırtılması nedeniyle aşırı kan kaybettiğini ve şok halinde hastaneye getirildiğini, tüm müdahalelere rağmen dönüşü olmayan bir aşamada olduğu için kurtarılamadığını söyledi. Hastane başhekimi Mustafa Kemal Üte ise, "İhmal olduğunu sanmıyorum. Bebek ters geldiği veya zor bir doğum olduğu için yırtılma meydana gelmiş olabilir. Hastaneye daha önce gelip gelmediği konusunda ise araştırma yapıyoruz" dedi.

Emniyet yetkilileri, olayla ilgili olarak doğumu gerçekleştiren ve yardımcı olanların ifadelerinin alındığını, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır