kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Braun ütülerde 0ndirim
Dünyanın önde gelen küçük ev aletleri üreticilerinden Braun, Free Style adlı yeni ütü serisinde yüzde 20 oranında indirim yapıyor. Free Style'ın göze çarpan en önemli özelliği arkası açık saplı tasarımı. Açık tutma sapı ile Free Style'ın kullanımı kolaylaşıyor. Açık sapın diğer avantajı da bilek ile kablonun temas etmemesi.

İthalatçılara internetten ulaştırıyor...
Ekonomi dergisi Power, Mart sayısında "10 bin global ithalatçının internet adresi" kitapçığı yayımladı. Dünyanın dört bir yanından çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketler arasında tekstilden kimyaya, mobilyadan gıdaya, Türkiye'den alım yapan devlerin adresleri yer alıyor.

Dünyada böyle ülkeler de var!
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, aşırı durgunlukla boğuşan Japonya'ya "Enflasyonist beklentileri artır. Böylece insanlar fiyat artışının olacağını düşünerek tüketim yapar" tavsiyesinde bulundu. Uzun süredir deflasyonla mücadele eden Japonya'nın zayıf ekonomiyi canlandırmak için aldığı önlemleri yetersiz bulan Moody's Başkan Yardımcısı Thomas Byrne, Japonya ile ilgili olarak hazırladığı özel raporda, "deflasyondan çıkışta en basit, belki de tek yol enflasyonist beklentileri canlandırmaktır'' dedi. Byrne, reel ekonomik faaliyetlerdeki artışın ancak bu yolla sağlanabileceğini belirtti. Uygulanan radikal politika reçetesinin, Hazine tahvilleri piyasasındaki rahatsızlıklar nedeniyle kredi risklerini artırabileceğini de kaydeden Bryne, Japon yetkililerin ekonomik hastalık döngüsünü kırmayı istemediğini de vurguladı.

Andersen en büyük rakibine satılıyor
Adı Enron skandalına karışan denetim ve danışmanlık şirketi Andersen'e rakip danışmanlık şirketi Deloitte&Touche talip oldu. Wall Street Journal ve New York Times gazetelerinde yer alan haberlere göre, Andersen'in danışmanlarının 5 büyük rakiple, şirketin tamamını ya da bir bölümünü satın almaları için görüştükleri belirtildi. Dünyanın beşinci büyük denetim ve danışmanlık şirketi olan Andersen'e ilk teklifi ise, ikinci sırada yer alan Deloitte&Touche'un teklifte bulundu. Konu ile ilgili açıklamanın, Enron skandalıyla ilgili olarak Andersen'e dava açılmayacağının netleşmesi halinde bu hafta içinde gelmesi bekleniyor. Deloitte&Touche'un İngiltere Kurumsal İletişim Başkanı Emma Thoroughgood ise "Bu şimdilik sadece spekülasyon" demekle yetindi. Satışın gerçekleşmesi halinde yeni şirketin unvanında 'Andersen' adının geçmeyebileceği ifade ediliyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır