kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Arafat artık 'serbest'

Şaron, Ramallah'ta 3 aydır ev hapsinde tutulan Filistin lideri Yaser Arafat'ın "gezi yasağı"nı kaldırdı. Arafat artık Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde dolaşabilecek

İsrail hükümeti, Aralık ayından bu yana Ramallah'tan çıkmasına izin verilmeyen Filistin lideri Yaser Arafat'ın Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde özgürce seyahat etmesine izin verdi. İsrail Başkanı Ariel Şaron'un basın bürosundan dün akşam yapılan açıklamada Arafat'ın, Filistin topraklarında özgürce dolaşabileceği belirtilerek, kararın Turizm Bakanı Rehavam Zeevi'nin cinayet zanlılarının tamamının yakalanması üzerine alındığı belirtildi.

Arafat'ın serbest bırakılacağının ilk işaretini önceki gece yapan Şaron, "Zeevi'nin katilleri tutuklandığında, Arafat'ın Ramallah'tan ayrılmasına izin vereceğimi söylemiştim" demişti.

"YURTDIŞINA ÇIKAMAZ"
Ancak Ramallah dışına çıkabilecek olan Arafat'ın yurtdışı yasağı devam ediyor. Filistin liderinin Beyrut'ta bu ay sonunda yapılacak Arap zirvesine katılmasına da izin verilmeyecek. Filistin yönetimi ise İsrail'in Yaser Arafat'a sadece özerk topraklarda serbestçe dolaşma izni vermesini "yetersiz" buldu. Filistin hükümetinin Genel Sekreteri Ahmed Abdurrahman "İsrail'in kararı yetersiz. Daha önemlisi, Filistin halkına uygulanan ablukayı kaldırmak, halkımıza karşı sürdürülen bu pis savaşı durdurmak" diye konuştu. İsrail yönetimi ise orduya "Bombaları durdurun" emri verilmediğini, gerek görüldüğü taktirde bombardıman düzenleceğini açıkladı.

ŞÜPHELİLERİN GÖZLERİNİ BAĞLAYIP SORGULADILAR
İsrail tankları dün yine Filistin mülteci kamplarına girdi. Batı Şeria'daki Kalkilya kentinde İsrail askerleri, şüpheli gördükleri Filistinli erkekleri önce bir noktada topladı. Sonra yanlarına yaklaşmadan kazak ve montlarını çıkararak üzerlerinde bomba olup olmadığını göstermelerini istedi. Ardından kimi Filistinli erkekleri, ellerine kelepçe takıp gözlerini de bez parçalarıyla bağlayarak sorgulamaya götürdüler.

Sizinle dost olabiliriz Arafat amca
Kim Teldan adlı 5 yaşındaki İsrailli bir kız çocuğu, FilistinfDevletfBaşkanıfYaserfArafat'a bir barış mektubu yazdı. Teldan, "Bizimle barış yapın, iyi dost olabiliriz" diye yazdı, mektup kağıdına İsrail ve Filistin bayrakları çizdi. Arafat da dün Teldan'a yazdığı cevapta "Barış istiyoruz. Bunun için yorulmadan çalışıyoruz" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır