kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Rio'lu güzelleri tangası ele verir

Uçsuz bucaksız Rio de Janerio sahillerinde turist bir kadınla yerli bir kadını ayırt etmek için ne giydiğine bakın. Çünkü Riolu kadınların giydiği tangaları giyebilecek yabancı bir kadın yok!

Dün akşam telaşla odamdan indim, yemekte olmam gereken saatte hâlâ otelden çıkamamıştım. Asansörden inip kapıya ilerlerken birden karşıma Prens Charles çıktı...

Pek normal değil tabii. Ben şaşkın şaşkın bakarken koruma ordusu ve Prens asansöre bindi. Gündüz ortalıkta fazlaca güvenlik görmüştüm, ama açıkçası bu güvenlik ordusunun arkasından bir prens çıkmasını beklemiyordum. Bu arada hemen mekan detaylarını belirteyim; şehir Rio de Janeiro, yer Hotel Copacapana Palace'ın lobisi...

"Carioca"lar olarak bilinen Riolular genel olarak sayfiye havasında yaşıyorlar. Sabah saat 06.30'da uyanıp plaja bakınca yürüyen ve koşan birçok insanı görmek mümkün dünyaca ünlü Copacapana Plajı'nda. Günün ilerleyen saatlerinde plaj, ara sokaklardan kendi şezlongu ile gelen Cariocalar ve sahilde şezlong kiralayan turistler ile doluyor. İki grup kadını ayırt etmek kolay, çünkü Riolu kadınların giydiği tangaları giymeye cesaret edecek yabancı yok gibi...

Plajın hemen arkasına Rio'nun en güzel otelleri ve apartmanlar yanyana sıralanmış. Bu sıradaki oteller genellikle beş yıldızlı ve biraz pahalı. Ama bir arka bloğa gidince (yürüyüş ile beş dakika) otel fiyatları düşüyor. İnanın ben orada kalıyorum diye söylemiyorum ama gerçekten "Copacapana Palace" bembeyaz boyalı koloniyel tarzı ile Rio'nun en zarif ve prestijli oteli. "Copacapana Plajı" turistik ve çok kalabalık diyorsanız, 10-15 dakika mesafede Ipanema/Leblon plajları var. Benim en beğendigim Leblon'da, daha çok yerel halk ve daha az turist var.

PRENS'İ KAÇIRDIM!
Plajların hemen hepsinde yürüyüş yaparken karşınıza cafeler çıkacak. Taze hindistan cevizi suyunu orjinal meyvasının içinde satıyorlar, çok lezzetli... Tabii sadece deniz ve güneş için bu kadar yol gelinmez diyerek, 30 faktör koruyucu yağ, şapka ve bol su gibi malzemeler ile "Corcovado" gezisi şart oldu. Corcovado'u reklamlardan bilirsiniz, ünlü futbolcu Ronaldo'nun arkadan çekilmis görüntüsü ve Rio manzarası vardır. Orjinalinde o tepede 38 metre boyunda şehre kollarını açmıs bir İsa heykeli var ve koruyucu olduğuna inanılıyor. İnanılmaz bir manzara var. Tüm Rio kartpostalları oradan çekiliyor.

Rio çok sıcak ve nemli bir kent. Hava kararmadan kimse otele girmiyor. Yemek için en popüler yer "Churraccarias" denilen barbekü restoranları. Benim favorim "Ovos de Codomo" adılı kartal yumurtası.

Bugün, beş günlük seyahatimin son günü. Bugün Prens Charles'ı kahvaltı salonunda göremedim. Öğrendim ki sabah otelden ayrılmış. Oysa onunla röportaj yapmayı planlamıştım!

Ayşe YAĞCI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır