kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İnsanları zorla kaderci yaptılar

"Beni hiç eden sensiz hayatı, sevmek istesem de sevemem artık..." Bir dönemler dillerden düşmeyen şarkılara imza atan Ömür Göksel, yeniden sahne almaya hazırlanıyor

İnsanoğlunun belki de en büyük üzüntüsü, unutulmak. Üç altın plak sahibi sanatçımız Ömür Göksel bu üzüntüyü yakından tanıyan biri. Yıllar önce Türkiye'yi terk eden ve 17 yıl çeşitli ülkelerde yaşayan Göksel, yeni neslin kendisini tanımamasından şikayetçi. '80'li yıllarda bir star olarak Türkiye'den ayrılan Ömür Göksel, "Annesi babası belli olmayan arabesk müzik yüzünden ülkeden ayrıldığını" söylüyor. Tabii ki ülkesinde elde ettiği başarının ona yetmemesi de, ülkeyi bırakıp gitmesinde rol oynamış. Yeni nesil şarkıcılara ve arabesk müziğe veryansın eden Ömür Göksel, "Milleti zorla kaderci yaptılar" diyor.

* Yeni nesil sanatçılar, 240 km hızla gidiyorlar. Atilla Taş, Murat Kekilli gibi insanlar bizi sollayıp geçiyorlar. Bir de görüyoruz ki ilerde bir yerde kaza yapmış etrafa duman saçıyorlar. Sonra biz gelip onları yine geçip gidiyoruz. Bizim ömrümüz kaplumbağa ömrü gibidir. Kaplumbağalar 200 yıl yaşarlar. Sivrisineğin ömrü ise bir geceliktir...

* Türkiye'de yapılan müzik ve televizyon şovları çok kalitesiz. İbrahim Tatlıses'in programında sık sık kullandığı 'He valla ya...' lafına fena halde bozuluyorum. Tatlıses'in yaptığı programın ismi, olsa olsa 'vucüt konuşması' olur. Bir kere insan, karşısında biri ile konuşuyorsa, arkasına yaslanır ve konuştuğu insanın gözünün içine bakar. Bacaklarına iki kolunu dayamakla konuşma yapılmaz. 'He valla ya...' diye bir cümle kullanıyor. Türkçe sözlüğe baktım, karşılığını bulamadım. Meğerse bunun anlamı 'evet' demekmiş.

* Yerde yemek yiyen insanlara saygım yok. Bu devirde salon insanı olmak zorundayız artık.

* Televizyon programlarında dinlediğim müzik ise 'senfoni' değil, olsa olsa 'kakafoni' olur. Kahroldum, bittim, öldüm gibi şeyler müzik olarak bu halka verilemez. Milleti zorla kaderci yaptılar. Benim ülkemin insanı terbiyesiz değil, saygılıdır. Kusura bakmasınlar ama yeni nesil şarkıcılar Edirne'den dışarıya çıkamazlar.

* Sertap Erener, Yaşar gibi saygı duyduğum insanlar da var. Ama bunların sayısı çok az. Küçük İbo denen çoçuğa neredeyse nostalji kaseti yaptıracaklar. Halbuki onun yapması gereken 'Daha dün annemizin kollarında yaşarken' adlı çocuk şarkısını söylemek. Ama çocukcağıza nostalji kaseti yaptırıyorlar.

* Şarkılarımın futbol sahalarında söylenmesi beni çok duygulandırıyor. 'I Love You Hagi', 'Fener buraya, fener buraya' benim şarkılarım.

n!Koyu Galatasaraylıyım. Fatih Terim'in Galatasaray'a gelmesinde büyük rol oynadım. Adana'da verdiğim konserler sırasında Fatih Terim'i Adana Demirspor'da izleyip, Metin Oktay'a tavsiye etmiştim. Terim'i Galatasaray camiasına ben kazandırdım desem, yanlış olmaz.

Sinan AKYÜZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır