kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

En hakiki İtalyan

Akaretler'deki The North Shields'ın üst katına açılan İtalyan restoranı La Vecchia Torretta dekorasyonu ve birbirinden leziz yemekleriyle İtalya'yı ayağımıza getirdi

İstanbul'un ilk İtalyan restoranı neresidir, diye sorsak cevabınız ne olurdu? İşin uzmanlarının "La Torretta" dediğini duyar gibiyiz. 10 yıl kadar önceydi... Ataköy Marina'da açılan restoran, İstanbullular'a gerçek İtalyan yemeklerini tattırmıştı.

Ama La Torretta'nın ömrü fazla uzun sürmemişti. Çünkü Marina kirlenmişti. Meraklıları bu restoranı da, aşçısı Mario Parisi'yi de kolay kolay unutmadılar. Nihayet özlem bitti. Geçtiğimiz aylarda La Torretta, La Vecchia Torretta ismiyle yeniden açıldı.

Teoman Hünal'ın Akaretler'de, The North Shields Pub'ın üst katında açtığı mekan, bir İtalyan sokağı ve evi havasında dekore edilmiş. Özel toplantılar için grupları ağırlayacak "Sarı Oda" diğer adıyla "Nostalji Odası" ve bazı İtalyan sokak adlarının kolonlara resmedilmesi, İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerini bütünlüyor.

Açık olarak tasarlanan mutfakta Şef Mario Parisi, La Vecchia Torretta'ya özel klasik İtalyan lezzetlerinden kurulu seçkin bir mönü hazırlamış. Ahtapot Carpaccio, Roka ve Parmesanlı Carpaccio, Kum Midyeli Linguine, İtalyan Mantarlı Tagliatelle, Floransa usulü kömür ızgarada T-Bone ve tatlılardan Volcano, şefin tavsiyeleri.

Her sezon yenilenen mönüsü ile öğlen ve akşam yemeği servisine açık mekanda pazartesiden cumartesiye, öğlen 12:00-14:00 ve akşam 19:00-23:00, pazar günleri ise sadece akşam servis veriliyor. La Vecchia Torretta öğlen için bir promosyon yapmış. 18 milyona bir ana yemek, günün makarnası, sebzeler ve 1 bardak şarap ya da bira içebiliyorsunuz. Akşam yemeği ise kişi başı, içki dahil 25-35 milyon lira arasında... 80 kişilik oturma kapasitesi olan mekanda rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Tüm kredi kartları geçerli.

Akaretler Sıraevleri, Süleyman Seba Cad. No: 1-3 Beşiktaş - İstanbul Tel: (0212) 259 30 30.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır