kapat
11.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mezze'ler şahane fiyatlar makul

İstanbul'un Anadolu yakası özlediği kebapçıya kavuştu. Temiz ve modern bir ortamda hizmet veren Mezze, yüksek standardına rağmen uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Anadolu yakasındakilere müjde! Artık modern bir ortamda kebap yemek için denizleri aşmanız gerekmeyecek. Çünkü semtinize "kebapçıların kralı" geldi.

Kralın adı "Mezze". Suadiye sahil yolunda Bostancı'ya gelmeden hemen önce eski Yöre lokantasının yerine açıldı. İlk önce dekorasyon yenilenmiş. Mekana modern bir görünüm kazandırmak için Home Store'un mimarlarıyla anlaşılmış. Mimarlar Mezze'ye ahşap ağırlıklı ve sıcak görünümü vermiş. Mezze'deki tüm masa ve sandalyeler ağaç. Geniş salonun bir köşesine ocakbaşı diğer köşesinde ise gereğinde maçları izlemek için barkovizyon bulunuyor. Girişin sağ tarafında ise duvardan duvara kırmızı localar var.

ENGİNARLI SÜRPRİZ!
Mezze ismine bakıp da restoran mönüsünün yalnızca mezelerden ibaret olduğunu sanmayın. Aksine Mezze, kebaplarda çok iddialı. Yemeğiniz, pofuduk lavaş, tereyağ ve tulum peyniri klasiğiyle başlıyor. Hemen ardından meyhanelerde olduğu gibi meze tepsisi getiriliyor ve taze taze seçiyorsunuz. Humus, söğürme, közde patlıcan, çiğ köfte, gavurdağı salatası, içli köfte gibi alternatifleriniz var. Seçtiğiniz mezeler masaya geldikten sonra tabaklarınıza birer tane fındık lahmacun ve minik kaşarlı pide koyuyorlar. Soğumaması için ilk önce onları yiyip sonra mezelerle haşır neşir oluyorsuz. Sıcak lavaşlara fazla takılmazsanız, hafif mezeler midenizde herhangi bir şişlik yaratmıyor. Onlar da mezeliklerini bilip yiyeceğiniz kebaplar için iştah açıcı oluyor.

Kebap çeşitleri oldukça fazla. Yoğurtlu, Adana, Urfa, Beyti, Fıstıklı, Patlıcanlı, Soğan, Ezmeli ve "Mezze Kebap" ilk akla gelenler. İçlerinden en farklısı ise Mezze. Tadı özel, sunumu özel. İçinde enginar var desek ne dersiniz? Mezze'de kebap dışında döner ve İskender de yapılıyor. İzmirliler için Çöp şiş, Urfalılar için ise Ciğer Çöp Şiş var. Beyaz et sevenler de üzülmesin, çünkü tavuk çeşitleri de hayli geniş.

Gelelim tatlılara. İlk sırada sufle var. Mezze'de suflelelerin en hafifini en iç baymayanını yemeniz mümkün. Kaymaklı künefe ve ballı muz bizim tavsiyemiz.

İçki mönüsünün de hayli geniş olduğu mekanda fiyatlar benzerlerine oranla oldukça ucuz. Mezeler ortalama 2 milyon 750 bin, kebaplar ise 6 milyon lira. Kısacası içki dahil kişi başı en fazla 20 milyon liraya çıkarsınız. Mezze yazın bahçesinde 250 kişiyi, kışın ise yüksek tavanlı salonunda 225 kişiyi ferah ferah ağırlayabiliyor. Otopark sorunu yok. Haftanın her günü gece 01.00'e kadar hizmet veriyor. Ama arzu edenler için geceler 04.00'e kadar uzayabilir. Çünkü Mezze'nin hemen bitişiğinde "Kapkara" adlı bir gece kulübü bulunuyor. Pazartesi hariç her gün canlı müziğin bulunduğu Kapkara'da eller havadan hiç inmiyor.

Mezze: Yazmacı Tahir Sokak. No:22 Sahilyolu, Suadiye Tel: (0216) 302 53 33

Alışveriş, tatil ve eğlence: Dubai
Sosyetenin gözde alışveriş merkezlerinden biri Dubai. Tatil ve eğlence cenneti de olan bu şehirde yedi yıldır alışveriş festivali düzenleniyor. Yalnızca festival süresince şehri ziyaret edenlerin sayısı ise 3 milyonu buluyor. Emirates Havayolları 31 Mart'a kadar sürecek festival için bir paket program hazırlamış. Konaklama, kahvaltı, transfer ve indirim kuponları dahil üç gecelik kişi başı fiyatı 81 dolar. Tel: 0212 293 50 50.

Mix'e takıl, hayatı "Boşveeer"
Geçtiğimiz ay kapılarını eğlence dünyasına açan Mix adını çabuk duyurdu. Her şeyden önce patronları ünlüydü. Aykut Gürel, Ozan Doğulu, Murat Yeter ve Aydın Karabulut ortaklığında açılan mekan Yeşim Salkım'ın gizli kamera önünde "Boşveer" diye dansetmesiyle patladı. Mix'de her gün birbirinden eğlenceli geceler yaşanıyor. Dilerseniz Levent Yüksel'i, Kenan Doğulu'yu ya da MFÖ'yü dinleyebilirsiniz. Tel: 0212 258 29 36.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır