kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Her tatlı sanata dönüşecek

Bir İzmirli İzmir'den uzaktaysa en çok neyi özler? A) Kızları B) Kumruyu C) Çöp şişi D) Bolulu Hasan Usta'nın sütlü tatlılarını...
Gerçek bir İzmirli yukarıdaki soruya bir E şıkkı açar ve 'Hepsi'ni işaretler. Çünkü bütün şıklar birbirinden özeldir. Ama artık E şıkkına hiçbiri yazabilirsiniz. Çünkü özlenecek hiçbir şey kalmadı. Çünkü İzmir'in kızları yurda dağıldı, hatta İstanbul'u ele geçireceklerinden korkuyoruz. Her adım başına bir kumrucu da açıldı. Çöp şiş deseniz kebapçı mönülerinde başrol oynuyor. Bir Bolulu Hasan Ustamız eksikti. O da İstanbul'a geldi. Nedim Saban sağolsun! Ünlü tiyatrocu Nedim Saban Bolulu Hasan Usta'yı İzmir turnelerinde keşfetmiş ve İstanbul'a getirmeye karar vermiş.

İlk şube Bağdat Caddesi'nde açıldı, arkasından Bakırköy geldi ve nihayet Nişantaşı'nda da açıldı. Nedim Saban halinden son derece memnun. "Sattığım her tatlı sanata dönüşecek" diyor. Saban muhallebiler sayesinde tiyatrosunu yaşatabildiğini de sözlerine ekliyor.

Bolulu Hasan Usta 20 yıllık bir tarihe sahip. Kemeraltı'nda, 18 metrekarelik bir dükkanda işe başlayan Hasan Gürgönül, imalatı dükkanın alt katındaki bodrumda yapıyormuş. İlk ürünleri karadut şerbeti, karadutlu dondurma, limonata, fırında sütlaç ve keşkül... Yıllar geçtikçe Ege Bölgesi'nde Bolulu Hasan Usta'nın bayileri açılmış. Öyle ki talebi karşılamak için 1997 yılında Türkiye'nin ilk tatlı fabrikasını kurmuş. Bugün İstanbul'dakiler dahil tüm bayilere, tatlılar günlük olarak bu fabrikadan geliyor.

Gelelim Hasan Usta'da neler yemeniz gerektiğine... Karadutlu dondurma 20 yıldır çok popüler. Fırın sütlaç, kazandibi ve aşure ilk üçü oluşturuyor. Şekerpare, kaymaklı ekmek kadayıfı ve profiterol ise assolist olarak sahneye çıkıyor. Fiyatlar ortalama 1 milyon 500 bin lira...

Adres: Rumeli Caddesi No: 82 Nişantaşı, Tel: (0212) 296 39 18.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır