kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Webden E-mail Kontrolü

İşyerinizde, bilgi işlemci mesai arkadaşınızın bilgisayarınıza kurduğu şekilde e-maillarınızı kontrol edebiliyorsunuz, yeni e-mail gönderebiliyor ve istediklerinizi silebiliyorsunuz. Öyle değil mi?

Peki, ya ofisinizin dışından e-mail hesabınıza ulaşmayı denediniz mi? Firmanız size web üzerinden e-mail kontrolünü sunmuyorsa, sunan birilerinden yardım almayı düşündünüz mü? Buyrun beraber birine bakalım...

Web adresi: http://www.mail2web.com

Mail2web.com, webden e-mail kontrolünü sağlayan bu hizmetini çok uzun bir süredir sunuyor. Hızlı ve güvenli olması nedeniyle de kullanıcıya büyük rahatlık sağlıyor.

Genel olarak yaptığı işi, "POP3" (en çok kullanılan mail protokolü) erişimli e-mail hesaplarınızı, internet web sayfası üzerinden indekslenmiş bir şekilde okuyabilmenizi, yeni e-mail gönderebilmenizi ve gerektiğinde e-mail silebilmenizi sağlayan bir servis olarak açıklayabiliriz.

Sitenin ana sayfasına bağlandığınızda, hemen e-mail adresinizi ve şifrenizi yazıp hesabınızı kontrol edebiliyorsunuz. Bu kadar basit mi? Evet, bu kadar basit. Eğer bu şekilde kendinizi güvende hissetmiyorsanız, e-mail hesabınızın başkası tarafından izlenebileceği şüphesi varsa içinizde, "Secure Login" seçeneği ile bağlanın. Bu şekilde yaptığınız her işlemin karşıdaki sisteme ulaştığının garantisini alabilirsiniz.

Peki nasıl olacak bu iş? , Ne işime yarayacak bu site? Niye kullanayım?

Neden?

İşyerinizden size verilmiş bir e-mail hesabı olduğunu ve ofisinizdeki bilgisayardan Outlook, Outlook Express vs.. gibi programlarla e-maillarınızı kontrol edebildiğinizi düşünelim. Ve adresiniz örneğin "gurcan@mac.com" olsun. Burada bilmeniz gerektiğini düşündüğüm bir konu var, gurcan@mac.com 'da "gurcan" kullanıcı adınız, "mac.com" ise e-mail hesabınızı size veren şirketin adıdır. Dikkat edeceğiniz husus ise şu; POP3 erişim "host" ismi "mac.com" olmayabilir. Mesela "mail.mac.com" olabilir, ya da "posta.mac.com" gibi de olduğu görülmüştür :) Haliyle e-mail kontrolü sırasında " gurcan@mail.mac.com " yazmanız gerektiğini sanırım anlatabilmişimdir.

Şimdi mail2web.com "Your Email Address" kutucuğunu " gurcan@mail.mac.com olarak giriyoruz, "Password" kutucuğuna da şifremizi girip, "Check Mail" butonunu tıklıyoruz. Tüm e-maillarınız webden görünür hale geldi ve bu şekilde hepsini kontrol edebilecek, istediklerinizi silebileceksiniz. Yeni e-mail göndermek istediğinizde, "new message" linkini tıklayabilirsiniz.

Mail2web'in Türkçe desteğinin de olması ayrı bir güzellik. Softcom firmasının sağladığı bu hizmet, news2web.com ile de news groupları takip edebilmenize olanak sağlıyor. Hatta işinize yarayabileceğini düşündüğüm bir ekstra da, WAP ve PDA ile bu siteye bağlanıp, e-maillarınızı kontrol edebiliyor olmanız. Adres: http://mail2web.com/wap Seyahat esnasında, ofisinize uzakta, belki evinizde dahi mail2web.com aracılığıyla tüm mesajlarınıza ulaşabilirsiniz...

Not: Firmanızın e-mail hesapları ofis dışından erişime engellenmiş olabilir, bunu önceden sistem yöneticinizle görüşmenizde fayda olacağını düşünüyorum.

E-maillarınız artık heryerde, iyi eğlenceler...

Bir başka net.yorum'da görüşmek üzere, netsiz kalmayın...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır