kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Yemek ya da yememek işte mesele bu

Seksenli yıllarda manken kadın prototipine örnek olduğu halde, bir süredir bile isteye bu prototipin dışına çıkan Burçin Orhon kuruluyor bugünkü köşeye
Aslında bu haftanın "Ayşegül nerede"si "Ayşegül beş çayında" olacaktı.

Gelip görün ki misafirin umduğunu değil bulduğunu yeme hadisesiyle karşılaşmış olduk. Bu neydi peki? Güzeller güzeli Burçincik kardeşle (ki biz eski dostuzdur) "Aşk ve Gurur" adındaki dizide yakın iki arkadaşı oynuyoruz ya; e tabii daha bir yakınlık hasıl oldu. "Görüşelim anacım" temennisi bir beş çayı ile gerçekleşecekken, Burçin'in üç aylık hamile oluşundan dolayı doktor kontrolüne o gün akşamüstü randevu almış olması, bizim en zayıf noktamız yeme hadisesini gerçekleştireceğimiz akşam yemeği saatlerine denk geldi. (Oh olsun size; yine uzun cümlelere başlamış bulunuyoruz!)

YEMEK EN BÜYÜK ZEVKİ

Tereyağlı pilavlar, yağda kızarmış köfteler, Amerikan salataları, turşu... Allah ne verdiyse sofra kuruldu. Bu Burçin pek hamarat canım, yaptığıfpilav üniversite kürsülerinde yemek dersi olarak okutulabilir. (Böyle bir ders var mı!?)

Burçin Orhon (Uygur) uzuun zamandır bale ve dansözlükle ilişki halinde değil. Anne olmak, mutlu yuvasında cıncık boncuk küçük küçük objeleri ile oynamak, (evi bunlarla dolu) yemek pişirmek ve dahi yemek en büyük zevki. Benim, istediğini yasaksızca yiyebilmesi hasebiyle şu sıralarda en özendiğim kişi. Dünya umrunda değil. Kilo almış, eskisi gibi değilmiş estek köstek hiç takmıyor. Yeme hadisesinin yaşamsal zevkini kavrayıp, ben böyle mutluyum, standart kadın olmayacağım diyen her kadına bayılırım ben. Ona da bayılıyorum. Eskiden de bayılırdım; o da beni seviyor; böyle ben sana hayran sen cama tırman durumundayız yani.

Birlikte geçirdiğimiz saatler boyunca aklımda kalanları öğrenmek istiyorsanız aşağı bakmanız kafi:

Burçin biliyorsunuz Nejat Uygur'un oğlanları, (halkım böyle diyormuş!) Şahane Pazarlar'dan Süheyl Uygur'la evli.

Kavga ettiklerinde barışmak için kimin ilk adımı attığını sordum, Süheyl parmağı ile kendini işaret etti.

Johnny Logan'dan olan kızı Robin, harika resim yapıyor, daha çok at figürleri çiziyor. Bu psikolojide baba figürünü temsil ediyormuş.

Burçin sigaradan nefret ediyor, Süheyl Amerikan mutfaklarında kafasını aspiratörun altına sokarak içiyor. Ben de iki insan görünce tütün ihtiyacı içine girdiğimden aspiratörün altında başbaşa olmak durumunda kaldık!

Güzel arkadaşımın kıskanç olmamayı oynamayıp bu duyguyu gerçekten kendi içinde hallettiğine inandım ben. Buna mukabil kendisi patavatsızlık derecesinde açıksözlü, fakat karşısında kendi gibi birini görünce nasıl da rahat etti anlatamam.

YETEER YEMEK İSTİYORUM

Halkımızın, Burçin'in kilo alışına "ne hale gelmişsiniz" şeklinde densizce tepki göstermesine gülüp geçip, "Aşk ve Gurur" dizisinde birlikte oynadığımız sahnelerde "zayıflıyorum ama hâlâ şişmanım" sızlanmalarımı "Üzülme kardeş, benim yanımda zaten zayıf görünürsün" diye beni teselli edecek kadar komplekssiz olması itiraf edeyim ki beni etkiledi.

Bu yazıdan illa bir ders çıkarmamız gerekiyorsa bu da moda dergilerindeki "zayıfötesi" kadın tipinin, kadınların kendi bedenlerinden nefret etmelerine yol açtığı bu ve benzeri matbuatın derhal kendine gelmesini, aksi takdirde kendi padişahlık zamanında tütünle içkiyi yasaklayan 4. Murat gibi bir devletlüden derhal yardım görmemiz gerektiği dersini çıkarabiliriz. Yeteeer! Yemek yemek istiyorum.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır