kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Depresyonun ilacı şampuan

Son günlerin en sık tekrarlanan ve şarkılara konu olan kelimesi "depresyon" sonunda reklamlara da mâl oldu. Duru şampuanları, yeni ürünüyle kadınları depresyondan kurtaracağını iddia ediyor
Üç tane çıtır kızın "mırıl mırıl" Göksel'in "Depresyondayım" şarkısına eşlik ettiği reklam filmini izlemişsinizdir. Şarkının "Bugün evden çıkmadım / Telefona bakmadım / Çok yedim, çok ağladım / Beğenmedim, güzel olmadım / Depresyondayım, unutuldum..." bölümünü içli içli söylüyorlar. Derken reklam Duru logosuyla son buluyor. Bu filmin birinci bölümüydü.

İkinci bölümünde kızlara hastalığın ilacı verilmişti. Ve depresyon uçup gitmişti. Haliyle şarkının sözleri de değişmişti:

"Bugün erkenden kalktı / Saçlarımı yıkadım / Mis gibiydi kokladım / Beğendim kendimi aynada / Depresyon neymiş? / Umutluyum / Huzurluyum / Saçlarımla mutluyum / Saçlarımla mutluyum / Çok farklıyım."

Duru'nun şampuan reklamı Medina Turgul DDB Ajansı tarafından yapıldı. "Saçlarınızın güzelliği, gözlerinize yansır" sloganıyla yaratılan reklam filminde üç tane İngiliz güzel oynadı. Biri sarışın, biri esmer, diğeri ise kızıl saçlı. Reklamın yaratıcı ekibi, oyuncuların İngiliz seçilmesini şöyle açıklıyor. "Zamanımız çok kısıtlıydı. Kısa sürede hem fotomodel hem de oyuncu olan güzel kadınlar bulmamız gerekiyordu. İngiltere'de şansımız çok yüksekti. Çünkü İngiliz ajanslarına dünyanın dört bir yanından mankenler kayıtlıdır."

Aynı zamanda Duru reklamı, reklamcılık tarihinde bir ilki de gerçekleştirdi. Daha önce hiçbir reklamda Türkçe sözlü bir şarkı "aynen" kullanılmamıştı. Yaratıcılar: "Biz kadına yönelik bir reklam hazırlıyorduk ve 'Depresyondayım' şarkısı kadınların mutsuz hallerini bütün çıplaklığıyla anlatıyordu" diyor.

GÖKSEL'DEN YARDIM
Şarkının yaratıcısı Göksel, durumdan son derece mutlu... Hem maddi hem de manevi açıdan büyük bir tatmin yaşıyor. Hatta şarkıların sözlerinin iyileştirilmesi çalışmasında, yaratıcı ekibe yardımcı olmuş. Ama olumlu sözlü "Depresyon Neymiş?" şarkısını kendisi seslendirmemiş. "Neden" diyoruz? Ajansın müşteri ilişkiler müdürü Yasemin Yılmaz anlatıyor: "Gerçekçi olmak gerekiyordu. Duru kızının kendisi şarkıyı değiştirmiş gibi göstermek istedik."

Reklam filminin çekimleri üç tam günde tamamlanmış ve TEM stüdyolarında yapılmış. Yönetmeni Selim Demirkaya. Merak edenler için İngiliz kızlardan birkaç not. Üçü de çok sıcakkanlıymış. Birbirlerini hiç tanımadan gelmelerine rağmen çok iyi dost olmuşlar. Çekimlerin hemen ardından Depresyon şarkısını söyleyerek ülkelerine dönmüşler. Londra sokaklarında onlara rastlayabilirsiniz.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır