kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Galiba çift görüyorum!

Bu yıl ikincisi yapılacak İkizler Yarışması'nda geri sayım başladı.
Yarışmayı düzenleyen ajansın kapısından girdiğimizde ortalıkta dolaşan herkesi tekrar tekrar görüyormuş gibi olduk, kafamız karıştı. Halimize onlar şaşırmadı, çünkü hayatları boyunca benzer tepkilerle yaşamaya alışmışlar

Times gazetesi bile onları yazdı
* Sami ve Saim Kaya (23)

Sokakta yürürken gösterilen ilgiden sıkılan Galatasaray kürek takımının başarılı kürekçileri Sami ve Saim kardeşler, "İkiz deyince akla küçük çocuklar geliyor. Ama ikiz olarak bizim gibi iri yarı adamlar görünce insanlar şaşkınlık geçiriyor" diyorlar.

* Özel yaşantımızda özellikle sokakta gezerken dikkat çekmekten sıkılıyoruz. Yanyana gezmek bazen o kadar zor oluyor ki birimiz bir kaldırımda, birimiz karşı kaldırımda geziyoruz.

* En son Akdeniz Oyunları için Tunus'a gittik. Oradakiler hiç mi ikiz görmemişler ya da ikizleri çok mu seviyorlar bilmiyoruz ama yarışmalar boyunca o kadar ilgi çektik ki, çocuğuyla fotoğraf çektirmemizi isteyenler mi dersin, imza isteyenler mi, sonu gelmedi bir türlü... Özellikle Tunuslu kızlar. Kaldığımız otele zor dönüyorduk. İngiltere'de The Times gazetesine çıktık. Kürek takımındaki başarımız ve ikiz olmamız dolayısıyla.

* Biz çok zor kız beğeniyoruz. Ben bu konuda o kadar seçiciyim ki iki tane kız arkadaşım oldu bugüne kadar. Sami bana göre daha çapkın diyebiliriz. Ama o da bugünlerde yalnız takılıyor.

* Kız arkadaşlarımızın bizi karıştırdığı çok oluyor tabii. Kız arkadaşım da bizimle aynı kulüpte. Mesela sabahları ben takıma gittiğimde bana sarılıp, "Günaydın" diyemiyor çünkü ben sevgilisi miyim yoksa sevgilisinin kardeşi mi, emin olamıyor. Ben de bunu bildiğim için onu gördüğümde ilk işim kendimi tanıtmak oluyor.

* 15 yaşına kadar hiç birbirimizden ayrılmadan gezdik. İlgi alanlarımız değişince, arkadaş gruplarımız da değişti ama gönüllerimiz hep bir.

Seda'nın dişi çekildi ama bayılan Sezin'di
* Seda ve Sezin Yüksek (19)

Şu sıralar üniversite sınavlarına hazırlanan Seda ve Sezin'e göre ikiz olmanın normal kardeş olmaktan hiçbir farkı yok. Hatta onlara göre normal kardeş olan insanlardan çok daha iyi anlaşıyorlar...

t Bizim genellikle alışveriş maceralarımız var. Kıyafet satın almak için bir mağazaya girdiğimizde tezgahtar kızın verdiği kıyafeti denemek için Seda'nın soyunma kabinine girdiğini görüyorlar. Sonra beni görünce kafaları karışıyor. Bir de Seda kabinden çıkınca şaşkın gözlerle bize bakıyorlar. Ya da birimizin sorduğu kazak fiyatını diğerimiz de sorunca "Söyledik ya" diyerek kızdıkları oluyor.

* Okulda çok karıştırırlardı. Mesela bir hoca ders yılının sonunda bizim ikiz olduğumuzu anlamıştı.

* Seda'nın dişi çekiliyordu. O bağırırken, ben nedenini bilmediğim bir şekilde bayıldım.

* Aslında bize göre biz birbirimize pek benzemiyoruz. Mesela Seda daha sakindir, ama ben daha hareketliyim.

* Kıyafetlerimizi seçerken de hiç farkında olmadan aynı şeyleri giyiyoruz. Aynı şeyleri almayalım diye ayrı gidiyoruz ama bir bakıyoruz yine aynı şeyleri almışız. Sonra gidip renkleri değiştiriyoruz.

* Şu anda erkek arkadaşımız yok ama olduğunda karıştırmadıklarını söylüyorlardı. Ama asla bir ikizle çıkmayız, hatta kardeş bile olmalarını istemeyiz.

* Yalnız kalmayalım diye, birimiz sevgilisinden ayrılınca diğerimizin de etkilenip ayrıldığı oluyor. Yani bunalıma birlikte girmeyi tercih ediyoruz.

* Aynı tipteki erkeklerden hoşlanıyoruz ama hiçbir zaman ikimiz de aynı kişiye aşık olmadık.

İkizim yüzünden kızdan fırça yedim
* Hasan-Hüseyin Yıldırım (39)

Trabzonlu olan Hasan-Hüseyin isimli ikizler aslında birer itfaiyeci. "İsmail Türüt tarzında Karadeniz türküleri okuyoruz" diyen ikizlerin asıl amacı da kaset çıkarabilmek...

* Stres yüzünden ara sıra beyaz lekeler çıkıyor vücudumda. Hemen akabinde lekeler Hasan'da da çıkıyor.

* Kız arkadaşlarımızın karıştırdığı zamanlar olmuştu. Mesela benim çıktığım bir kız vardı. Ondan ayrıldıktan sonra Hüseyin'i görmüş. Onun yanında da bir kız arkadaşı varmış. Onu ben zannedip Hüseyin'e kötü sözler söyleyip, gitmiş. Akşam Hüseyin kızı bana tarif ettiğinde eski kız arkadaşım olduğunu anladık.

* Geçenlerde apartmana yeni taşınan bir komşumuz Hasan'ı bakkala giderken görmüş ve ekmek almasını rica etmiş. Hasan bakkaldayken ben de eve girmek üzereydim ki kadın kapıyı açtı ve "Ekmek nerede?" diye sordu. Halbuki ben daha komşumuzla tanışmamıştım.

İkizini kap ve yarış!
İlki geçen yıl yapılan ve büyük ilgi göre ikizler yarışması, dünyaya aynı anda iki kişi olarak gelen herkese açık. Geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da yarışmaya büyük ilgi olduğunu söyleyen yarışmanın organizatörü Proc Medya Ajans Başkanı Banu Noyan, yarışmaya girmek isteyenler için gerekli kriterleri şöyle sıralıyor: "Tek yumurta ikizi olmak, belli bir yeteneği sergileyebilmek ve uyumlu olmak. 5Ğ70 yaş arasında olan ve bu kriterlere uyan herkesin başvurularını 24 Mart 2002 tarihine kadar bekliyoruz."

DİLEK SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır