kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yap sporu kap kocayı

Yoğun iş temposu nedeniyle evlenemeyen kadınlar, ideal bir eş bulabilmek için pahalı spor salonlarına akın ediyor
Eski İstanbul'da bir erkeğin bir kadınla tanışması oldukça zordu. Herkes en şık giysileriyle Küçüksu'nun yolunu tutardı. Kadınlar ellerinde uçları dantelli şemsiyeyle salınarak gezinirdi. Peçelerindeki görüş sahası elverdiğince etraflarına bakar, kendilerine boylu poslu bir talip ararlardı. Gözlerine kestirdikleri biri olunca da delikanlının önünde beyaz mendili düşürürlerdi. Erkek mendili yerden alıp koklayınca da tanışmış olurlardı.

BAR AŞKLARI ÇOK CAN YAKTI
Mendil düşürme devri kapandı, yerini görücü usulü aldı. Derken gençler görücü usulüne baş kaldırıp muhallebicilerde buluşmaya başladılar. Süt saflığında ilişkiler yaşanmaya başlandı. Zaman ilerledi ve muhallebici aşkları, yerini kentlerdeki bar aşklarına bırakmaya başladı. Alkol tadında sarhoş ilişkiler yaşanıyordu rahatsız bar taburelerinde. Boş vaatlerin havalarda uçuştuğu bar aşkları çok can yaktı. İnsanlar kendini iyice işine verdi.

İDEAL EŞ ADAYI GELİNCE ARA!
Büyük kentlerin bekâr kızları gelinlik özlemi depreştikçe yeni arayışlara girdi. Ve yeni bir kale keşfedildi... Yıllık üyeliğin 2 bin dolardan başladığı spor salonları. Ne de olsa bu yöntemle tanışacakları koca adayı zengin ve sportif olacaktı. Spor salonu çalışanlarına bahşiş verenlere bile rastlandı: "Zengin ve bekâr müşteriler geldiğinde bir telefon yeter."

PLANET AŞIKLARI
Hande Ataizi de aşkı spor salonunda bulanlardan. Ataizi, İstanbul Kuruçeşme'deki Planet Spor Merkezi'nde tanıştığı sosyetik playboy Tarkan Sualp'le evlilik hazırlıklarına başladı bile. Etiler Hillside, Sports International ve Vakkorama-Gym'in de bu tür müşterileri var.

Spor yaparken herkes

kalkanlarını indiriyor

Planet'in fitness hocası Yiğit Kuşbeygi insanların spor salonunda birbirlerinin saf halini gördüğünü söylüyor

MARKA, MAKYAJ YOK
Yedi yıldır Kuruçeşme Planet'te fitness hocalığı yapan Yiğit Kuşbeygi salonlarda başlayan aşkları çok doğal karşılıyor: "Burası lüks bir salon. Belli bir kesimden insanlar buraya geliyorlar. Tanışmamış olsalar bile birbirlerini tanıyan insanlar bunlar. Ayrıca salonda tanışmak barda tanışmaktan daha kolay. Çünkü burada kalkanlarından arınıyorlar. Herkes eşofmanlı. Makyaj yok."

BİRLİKTE TERLİYORLAR
Kuşbeygi sporun birleştirdiği insanların kolay kolay ayrılmayacağını düşünüyor. "Spor bir yaşam biçimidir. Bu zeminde birleşen çiftler en saf halleriyle aşık oluyorlar. Birbirlerinin terlediğini de, ağırlık kaldırırken zorlanıp, kızarıp bozardığını da görüyorlar" diyen Yiğit Hoca, aşk olmasa bile insanların spor salonundan çok iyi dostluklar kurarak ayrıldığının üzerinde özellikle duruyor.

SALONUN BÜYÜSÜ
* Ünlü işadamı Cem Boyner ve eşi Ümit Hanım spor yaparken tanıştılar ve sonra mutlu bir evliliğe imza attılar.

* Bir dönemin gözde oyuncusu Yaprak Özdemiroğlu ve Murat Erberger çifti de birbirleriyle Alkent Hillside'da spor yaparken tanışmışlardı.

* Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan aşkının kahramanları ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay ve manken Demet Şener de spor salonunda tanışan ünlülerden.

SİBEL ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır