kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Uyku vergisi

Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşülen yerel yönetimler reformunun 47'nci maddesi çok gürültü koparacak. Çünkü artık uyurken de vergi vereceğiz. Otelde, tatil köyünde ya da pansiyonda kalan vatandaş, yatak ücretinin yüzde biri oranında "Konaklama vergisi" ödeyecek. Belediyeler de bu parayı, turizm ve çevrenin geliştirilmesi için kullanacak.

İşin ilginç yanı, örneğin Marmaris'te bir pansiyonda kalan aile, yatak başına bu vergiyi verecek ama, aynı yerdeki bir kamu kuruluşunun "eğitim" tesisinde tatil yapan vermeyecek. Çünkü tasarıya göre, kamuya ait misafirhane ve dinlenme tesisleri vergiden muaf...

Belediye başkanları "On bin nüfuslu bir sahil yöresi, yazın 100 bin kişi oluyor, hizmet için bu vergi şart" derken, Turizm Bakanı Mustafa Taşar, "Turizmi baltalayan akıllara seza" diye karşı çıkıyor. "Seza" Farsça bir kelime ve "Uygun, yaraşır" anlamına geliyor. Bu vergiyi tasarıya ekleyen ise hükümet ya da Maliye değil. 12 milletvekilinden oluşan TBMM İçişleri Alt Komisyonu.

BİR YETKİ

Mini af

Türkiye'de Anayasa gereği TBMM'nin yanı sıra, Cumhurbaşkanlarının da af yetkisi var. Ahmet Necdet Sezer de göreve başladığı 16 Mayıs 2000 tarihinden bu yana, 33 kişiyi affetti. Sezer, af yetkisini hükümlülerin, sürekli hastalık ve sakatlıkları nedeniyle kullanıp Çankaya'da "mini af" uyguluyor.

BİR PROJE

Malkara cezaevi

Adalet Bakanlığı, yeni cezaevi yapmak istiyor ancak nereye el atsa, protestolar ile karşılaşıyor. Vatandaş ilçesine cezaevi istemiyor. Silivri'den sonra şimdi de Tekirdağ ayaklandı. Malkara ilçesinde 700 dekarlık bir merada yapılmak istenen cezaevi için 30 bin imza toplandı ve DYP Tekirdağ Milletvekili Nihan İlgün'e gönderildi. Bakanlık da projeden vazgeçti.

BİR MESAJ

Cep ve cennet

SP'li milletvekilleri bugünlerde cep telefonlarına gelen ilginç bir mesaj ile karşılaşıyorlar. Vekiller mesajı okumak için telefonlarının tuşlarına basınca "Kaçırdığınız namaz vakitlerini bize bildirin, namazınızı sizin yerinize kılalım. Biz buna, cep to cennet diyoruz" yazısını görüyorlar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır