kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Teşekkürler İlhan

Bu saatte halı sahada, mahalle arasında, bilemediniz amatör kümede maç oynanır, ama Süper Lig mücadelesi yapılmaz. Bu bir...

Bu sahada futbol oynanmaz. Bu iki...

Bu hakem ve yardımcılarıyla da olmaz! Bu da üç...

Maçın başlarında iki mutlak pozisyon var; ikisinde de Mehmet Yozgatlı beceriksiz, takımı İstanbulspor'un kaderiyle oynuyor.

Ahmet Dursun'a penaltı çalınmıyor, Zdravkov topla ceza alanı dışında elle oynadığı için atılmıyor...

Bunlar yüzünden Beşiktaş, Güngören Stadı'ndan çıkardığı üç puanın değerini iyi bilmeli, öpüp başına koymalı!

Şimdi maçın ayrıntılarına bakalım.

1- Futbol aynı zamanda estetikse ve bazen her şeyi unutup şiirsel tek bir hareketin peşine düşüyor, doksan dakikalar boyunca özlemle o hareketi bekliyorsak, İlhan Mansız'a maçın son dakikalarındaki iki rakibi aynı anda oyundan düşüren o muhteşem aşırtmasını bize seyrettirdiği için teşekkürler... Ayrıca gol vuruşları da çok güzeldi İlhan'ın.

2- İstanbulspor'un uzun zamandır bu kadar çok hücuma çıktığı bir maçını izlememiştim. Demek ki, Beşiktaş orta sahası tehlike sinyalleri veriyor. Baya ve Tümer savunma görevlerinde yumuşaklar; kanatlar ise çok çizgiye kaçıyor; ortadan gelenlerle bir tek Tayfur boğuşuyor!

3- Beşiktaş'ın en üstün yanı maçın her anında tempolu oyuna dönebilmesi. Tempoyu artırdığında gücü de ellerine geçiriyorlar. Ama durdukları veya topu rakip kullandığı zaman Beşiktaş'ın sahayı iyi parselleyen bir takım olamadığı ortaya çıkıyor.

4- Daum, maçın bitiminde gidip Aykut'un elini sıkmalı ve demeliydi ki, "Sağol, Bülent Üçüncü'yü oyuna sokmak için 60 dakika beklediğin için sağol!" Bülent oyuna girdiği andan itibaren Beşiktaş savunmasını fena halde zorladı.

5- Beşiktaş oyuncu değişikliği yapmadan maçı tamamladı. Kadronun "kemikleşme"ye başlaması açısından iyi bir işaret bu! Yine oyun bazen Bayram'ın eksikliğini hissettiriyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır