kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Sahadaki Azrail

Beşiktaş'ın karşısında üç engel vardı. Birincisi İstanbulspor, ikincisi berbat zemin ve üçüncüsü orta hakem Orhan Erdemir. Engellerin sonuncusundan başlarsak... Bir takımın kaderiyle böyle insafsızca oynanmaz. İlk yarıda Ahmet Dursun'un indirilişi tartışmasız penaltı. Erdemir 'devam' dedi. İkinci yarıda Zdravkov topu ceza alanı dışında eliyle aldı; tartışmasız kırmızı kart. Erdemir güldü geçti. Yine 2. yarıda sarı kartı olan Niyazi, İlhan'ın kafasına ufak bir (!) operasyon yaptı. Kesinkes, ikinci sarı karttan kırmızı. Hakemde yine tık yok.

Ne oluyor beyler? Beşiktaş şampiyonluk potasında değilken bu işler olmuyordu. Neden şimdi hortlamaya başladı? Kuzu kuzu yerinde oturan, sesini çıkarmayan Beşiktaş hedef tahtası mı seçildi? Beşiktaş galip gelemeseydi bu katliamın hesabını Orhan Erdemir acaba nasıl verecekti?

İstanbulspor koşan, boğuşan diri bir ekip... Zemin kötü, iki pas yapmak bile olay. Ve de orta hakem, 'Azrail' gibi Beşiktaş'ın karşısında. Alacak Kartal'ın puanlarını. Hakemi geçmek, zemini ve İstanbulspor'u geçmekten daha zor.

Hakemi de yendiler
Son haftalarda "Beşiktaş'ın mazeretlerin arkasına saklanmaya hakkı yok" diyorum. Dün o kötü zeminde nasıl oynanması gerektiğini gösterdiler. Ve de en önemlisi, hakemi de yendiler. Peki Beşiktaş'ın bundan sonraki maçlarında da aynı hakem skandalları mı yaşanacak? Beşiktaş hakemleri de yenmek zorunda mı kalacak? Federasyon ve MHK, sakın ola ki Beşiktaş'ı 'üvey evlat' olarak görmeye kalkışmasın.

Hakemi yazarken oyunu unuttuk. Bu kez Tümer kayıptı ama muhteşem bir İlhan vardı. Durmadan koştu, tank gibiydi. Ve harika 2 gol attı, maçı çevirdi. Ronaldo her zamanki gibi takımının en iyilerinden biriydi. Ahmet Yıldırım'ın oyunun hemen başında 2 rakip oyuncuya çalım atma sevdasına kalkışması ve topu kaptırması Beşiktaş'a pahalıya mal olabilirdi. Myhre golü önledi, Ahmet kurtuldu. Aman Ahmet, bir daha böyle bir deliliği sakın yapma! Erman; sen de ayağındaki topu hiç vakit geçirmeden ya taca ya kornere at. Ya da en yakınındaki bir arkadaşına teslim et. İstanbulspor'un golü senin ikramın.

Beşiktaş, çok zor koşullarda büyük iş başardı. Bakalım gelecek hafta nasıl bir hakem ile mücadele edecek?



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır