kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kartal'ın Güneşi İlhan

İstanbulspor daha maçın başında Mehmet Yozgatlı ile iki pozisyonu kullanamadı. İkinci yarı fırtına gibi esen İlhan 47 ve 59'de iki gol attı. Yine İlhan'ın bir atağında hakem Erdemir, Zdravkov'un kırmızı kartını atladı. Baya'nın füzesi üst direkten döndü. Cenk'in golü skoru belirledi
Beşiktaş, ligin en az gol yiyen takımı İstanbul'un diş göstermesini bekliyordu. Ama herhalde kimse Beşiktaş'tan ilk yarıdaki pas hatalı, savruk futbolunu beklemiyordu. Beşiktaş, daha gözünü açmadan, kötü zemine alışmadan uçurumdan döndü.

Mehmet Yozgatlı, 11 ve 12. dakikalarda iki önemli fırsat teperek Beşiktaş'a adeta iltimas geçti. İlkinde Saidou'nun arapasıyla defansın arkasında buluştu. Üçe bir atakta topla gitse veya sağdaki arkadaşlarına atsa gol işten bile değildi. Ama o, topu Myhre'ye teslim etti. Bir dakika sonra Ahmet Yıldırım karambolden çalımla çıkma yanlışına düşünce meşin yuvarlak Yozgatlı'da kaldı. Genç yıldız penaltı noktası üzerinden topu Myhre'ye nişanladı.

Bocalayan Beşiktaş, rakip kalede görünmeye başladığında 18. dakikaya gelinmişti. Tümer'in sağdan arka direğe ortasında Ahmet Dursun'un kafası yan ağlarda kaldı. 24'te Ronaldo-Niyazi mücadelesinde seken topu alan İlhan sert vurdu. Zdravkov'dan dönen meşin yuvarlak Ronaldo'nun bacakları arasından geçti.

Selçuk'un asisti
"Beşiktaş, kilitlenen oyunda golü nasıl bulacak?" denilirken İstanbulspor defansı büyük bir hata yaptı. 47'de Khlestov'un sağdan geripası gibi ortasında Selçuk topu anlamsız yere bıraktı. Beşiktaş'ın imdadına hızır gibi yetişen İlhan dar açıdan vurdu. Saffet'e çarpıp şandellenen top Zdravkov'u kontrpiyede bırakıp filelere gitti: 0-1.

53'te İlhan'ın gollük atağını kalesini terk eden Zdravkov önledi. Ama müdahelesi ceza alanı dışında ve elle idi. Hakem Orhan Erdemir, yardımcısı Bülent Gökçü'ye baktı ve "Devam" dedi.

59'da Tümer'in soldan pasında Selçuk'un kafası kısa düştü. Topu önünde bulan İlhan Niyazi'den sıyrıldı. Sert vuruşunda topu 90'a astı: 0-2.

İlhan'dan şov
İki değişiklik yapıp Bülent ve Ferdi'yi oyuna alan evsahibi ekip, gollerin şokunu atlattıktan sonra yüklenmeye başladı. 68'de Erman'ın sağ çizgide gereksiz yere kaptırdığı topta Ferdi Cenk'i gördü. O da, yaydan muhteşem vurdu: 1-2.

Kalan sürede İlhan Mansız'ın şovu vardı. Yıldız golcünün 76'daki röveşatası kaleyi bulamadı ama tribünlerden büyük alkış aldı. 85'te Niyazi'ye attığı nefis çalım ise en az golleri kadar yankı uyandırdı. Sonuçta Beşiktaş, iki haftalık gol krizinden İlhan sayesinde üç puanla çıktı.

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır