kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bakan'la tartışma kaymakamı 'yedi'

Afyon'un Çay ilçesindeki çadır dağıtımı sırasında işine karışan Bakan Gemici'ye "Buranın mülki amiri benim. İşime karışmayın" diyen vekil Kaymakam Turgay İlhan sürüldü...
Afyon'un Çay ilçesi bir taraftan 3 Şubat'ta meydana gelen depremin yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da vekil Kaymakam Turgay İlhan'ın 'sürpriz' tayinini konuşuyor. Depremden üç gün sonra Yozgat'ın Şefaatli ilçesine tayin edilen Kaymakam Turgay İlhan'ın, ilçede incelemelerde bulunan Bakan Hasan Gemici ile çadır sırası yüzünden tartıştığı gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiği iddia ediliyor.

Turgay İlhan, Adana'da vali yardımcısıydı. Çay Kaymakamı Ali İhsan Su bir eğitim programı için Almanya'ya gidince 3.5 ay önce geçici görevle Çay'a kaymakam olarak tayin edildi. Depremle birlikte ilçede hemen bir kriz merkezi oluşturan İlhan, vatandaşların yardımına koştu; vatandaşları sıraya sokarak ihtiyaç listesine göre yardım malzemesi ve çadır dağıtımına başladı.

"GÖRÜŞÜRÜZ..."
Bu sırada ilçede bulunan Devlet Bakanı Hasan Gemici, vatandaşları sırada görünce "Ne yapıyor insanlar bu sırada?" diye sordu. Vatandaşların çadır almak için beklediklerini öğrenen Bakan Gemici kaymakama, "Böyle uygulama olmaz, bırakın herkes ihtiyacını depodan alsın" deyince vatandaşlar arasında kargaşa yaşandı. Kaymakam Turgay İlhan, yeniden sıra oluşturmaya çalıştı. Bu sırada Bakan ile Kaymakam arasında tartışma çıktı. Kaymakam, "Buranın en büyük mülki amiri benim, bırakın işimi yapayım" deyince Bakan Gemici "Tamam o zaman seninle görüşürüz" dedi. Çarşamba günü Kaymakam İlhan, Yozgat'ın Şefaatli ilçesine tayin edildi.

Kaymakam'ın Bakan Gemici ile tartışmasına ilçede en fazla yıkımın olduğu Cedit Mahallesi'nin Muhtarı Ramazan Tuna tanık oldu. Tanık gördüklerin şu sözlerle anlattı:

ŞOVU ENGELLEDİ
"Depremin ilk günü yardım kamyonları gelmeye başladı. Fakat en çok hasar gören bizim ilçemiz olmasına rağmen tüm yardım kamyonları buradan geçip Bolvadin'e gidiyordu. Sıkıntılarımızı Kaymakam Bey'e iletiyorduk. Mahalle muhtarları 'Yardımlar ne oldu' diye onu sıkıştırıyordu. O da yanına polis ve jandarmayı alıp yola çıkmış. Yardım kamyonlarından birini durdurmuş. Şoförün Bolvadin'e gitme talimatı aldığını söylemesi üzerine yerine makam şoförünü geçirmiş. Bundan iki gün sonra Bakan Gemici ile arasında tartışma yaşandı. Bir gün sonra da görevden alındı. Gidişine çok üzüldük" diye konuştu.

Aktaş Mahallesi Muhtarı İbrahim Şeyhvelioğlu ise "Genç, çalışkan ve idealist bir kaymakamdı. Her sabah saat 07.30'da kalkıp kamyonun üstüne bile çıkıp çadır dağıtırdı. Böyle çalışkan ve dürüst birinin böyle bir zamanda görev yerinin değiştirilmesi ilginç. Deprem sırasında siyasilerin şovuna engel olduğu için buradan gönderildi" dedi.

KAYMAKAM TURGAY İLHAN: Büyüklerim böyle uygun gördüler
Kaymakam Turgay İlhan şunları söylemekle yetindi: "Ben devletin memuruyum. Deprem sırasında gece gündüz mağdur insanlara yardımcı olmaya çalıştım. Ancak büyüklerim ve devletim bana başka bir yerde görev verdiği için ceketimi aldım, yeni görev yerim Şefaatli'ye gidiyorum. Çok kısa bir süre kalmama rağmen Çay'da çok iyi dostlarım oldu ve onları hayatım boyunca unutmayacağım. Onlara daha fazla yardımcı olmak isterdim, ama devletimin bana başka bir yerde ihtiyacı varmış, şimdi oraya gidiyorum. Büyüklerim böyle uygun gördü. Amirlerim beni nereye gönderirlerse orada görev yaparım."

AFYON VALİSİ AHMET ÖZYURT: Tartışma söz konusu değil

'Yoruldu, hata yapabilir diye gönderdik'
Afyon Valisi Ahmet Özyurt ise, Bakan Gemici ile Kaymakam İlhan arasında böyle bir tartışma geçmediğini söyleyerek, "Henüz kaymakam adayı, stajyer bir memur. Ancak benden takdirname almış bir kaymakam adayı. Depremin ilk üç günü çok çalıştı. Çok fazla yoruldu ve ambole oldu. Yorgunluğu nedeniyle bir hata yapabilir diye Sakarya Vali Yardımcısı'nı istedik. O ilçeye gelince kendisi de Yozgat'ın Şefaatli ilçesine gönderildi" dedi.

Erol MAZİ - Erol AKKIR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır