kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Polis yerse, yaşadınız!

Avusturyalı eski polis şefi, suç işleyen sürücülerin yakalarını polisten nasıl kurtaracaklarını anlatan bir kitap yazdı.
Kitapta yasaklara rağmen hızlı araç kullanmanın incelikleri bile var...

Avusturyalı eski polis şefi Josef Kleindienst "Nie mehr Strafe 2-Cezaya Paydos" isimli bir kitap yazarak, trafikte suç işleyerek durdurulan sürücülerin yakalarını polisten nasıl kurtaracaklarını öğretiyor. Aynı adı taşıyan ilk kitabı 50 bin satan 38 yaşındaki komiser, geçen ay piyasaya çıkan kitabında alkollü araç kullanırken polise yakalananların ceza ödememek için neler yapması gerektiğini, yasaklara rağmen hızlı araç kullanmanın inceliklerini, emniyet kemerini takmayanlara ince ipuçları sunuyor. 30 Euro'ya satılan bu kitabı yazarak sürücülerin bütçesine önemli katkılarda bulunduğunu söyleyen Kleindienst, sadece Bayern eyaletinde oturanların yılda 67 milyon Euro trafik cezası ödediklerine dikkat çekiyor. Bu kitabı üstlerinden korktuğu için adını açıklamayan Alman bir polis ile ortaklaşa yazan Kleindiest, kitaplarının yakaladığı satış başarısı sayesinde sadece yazarlık yapmayı seçti.

İŞTE TAKTİKLER
Kemer takma: Sürücülerin en çok başını ağrıtan konulardan biri olan bu sorunun üstesinden birkaç tatlı sözle gelinebilinir. Polis sizi çevirdiği zaman "Biliyorum şu anda çok kötü bir suç işliyorum ancak siz arabayı durduğunuz zaman kemeri çözdüm" demeniz yeterli. Bir de siz siz olun sakın yerinizden kalkıp heyecanlanmayın.

Alkol kontrolü: Polisin durdurmasından itibaren alkolmetreye üflememek için direnin. Hatta üflememek için alkol aldığınızı itiraf edin. Ancak polis aracınıza geldiğinde araçtaki herkesin arka koltukta oturup "Aracı birimiz kullandık ama hangimiz bilmiyoruz. Çünkü hepimiz alkollüyüz" numarası yapması işinize yarayacaktır. Böylece polis kime ceza keseceğini bilemediğinden sizi serbest bırakacaktır.

Hız sınırlarını aşma: Şehir içinde hız sınırını aşma suçundan polise yakalanma her sürücünün başına gelir. Ancak yolculuğunuz sırasında biraz dikkat, bu sorunu aşmanıza yardımcı olacaktır. Yol boyunca hız limitini gösteren bir tabela olup olmadığına dikkat edin. Polis sizi hız yüzünden çevirdiğinde de "Son hız limitinin kaç olduğunu belirten bir tabela yok ki" demeniz tüm sorunları halleder.

Ruhsatsız araç kullanma: Eğer araç sizin üstünüze değil de bir başkasının adına kayıtlı ise ruhsatsız araç kullanmak yüzünden sizi çeviren polise hukuki kuralları hatırlatmanız yeterli olacaktır. "Yol boyunca böyle bir uyarı yok" deyin.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır