kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Polis sokakta dondurma yiyemez

Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal, üniformalı iken polisin yapmaması gereken hareketleri bir bir sıraladı: Belediye otobüsüne arkadan binemezsin, yolda ıslık çalıp, elin cebinde dolaşamazsın
Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal, "Ben ömrüm boyunca sokakta dondurma yiyerek gezmedim. Üzerinde üniforma olan polis de dondurma yiyerek, şarkı söyleyip ıslık çalarak, eli cebinde gezemez. Biz herkese örnek olmalıyız. Sorumlu davranmayan polis, mesleği bıraksın gitsin hür yaşasın" dedi. Ankara Polis Koleji'nde eğitim gören öğrencileri kabul eden ve yayınladıkları "Aktif Kolej" dergisi için sorularını cevaplandıran Genel Müdür Kemal Önal, ilginç mesajlar verdi.

GEREKTİĞİNDE BELA OLMALI
Önal, polisin vazife bilinci içinde olması gerektiğini belirtti ve "Polis neyin gururunu taşıdığını çok iyi bilmelidir. Benim kafamdaki polis, sevecen, insan sevgisiyle dolu olmalı, ama insana karşı ve insanlık dışı davranışlarda bulunanların da başına bela olmalı. Hem sevgi dolu, hem de gerektiğinde bela gibi bir adam olmalı.

İyi polise çok ihtiyacımız var. Her meslek mensubunun iyisine çok ihtiyacımız var. Ama polisin önemi çok büyük; 170 bin kişi sırtına üniformayı giymiş sokaklarda dolaşıyor" dedi.

POLİSLİK SORUMLULUK İSTER
Genel Müdür Önal, sokaklarda polisin dikkatli olması gerektiğini, üniformalı olarak yaptığı tüm hareketlere de dikkat etmesi gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Beş kişi Kızılay'da bir otobüse arka kapıdan biniyor. Bunlardan dördü doktor, mühendis, avukat, tüccar olabilir. Biri de polis. Ama vatandaş diyor ki 'Polise bak, otobüse arkadan bindi...'

Vatandaş ön kapıdan binmek için kuyruk beklerken polis arka kapıdan binemez. Vatandaş ertesi gün dilekçe gönderiyor. Şurada şu polis bunu yaptı. Niçin? Çünkü üniformalı ve herkesin gözü önünde. Polis bunun bilincinde olmalı. Üniformasının ağırlığını taşıyabilecek kişi olmalı polis. Bunları yapamazsa bıraksın gitsin. Başka bir işe girsin. Çünkü bu iş hakikaten sorumluluk isteyen bir iş."

İyi polis değilsen 'Git'
İşte "Polis sorumlu davranmalı" diyen Önal'ın ilginç açıklamaları:

* ÜNİFORMANIN ÖNEMİ: Bir vatandaş, eline dondurmayı alıp yiyebilir, ondan sonra da elini cebine atıp ıslık çalarak kaldırımda yürüyebilir. Bunu sen yapamazsın. Sen elini cebine sokup da ıslık çalarak sokakta yürüyemezsin. Ömür boyu yürüyemezsin. Niye? Çünkü sen polissin. Sen farklısın. Ayrıcalığın var. Üzerinde üniforma ile bunları yapamazsın.

* HÜR OLABİLİRSİN: Adam polis olmuş. Lakayt adam, yakası bağrı açık. 'Şapkanı niye giymiyorsun?' diyorum; havanın sıcak olduğunu söylüyor. Hava sıcak da olsa giyeceksin, mecbursun. Onu çıkartıp cebine koyuyorsan iyi polis değilsin. Yapma o zaman... Hem zaten şikayet ediyorsun maaşım az diye. Sen o maaşı her yerde bulursun. Bırak, istifanı ver hemen kabul edeyim. Git, hür yaşa, istediğin gibi sokaklarda dolaş.

* DONDURMA YEMEDİM: Ben hayatım boyunca sokakta dondurma yemedim. 24 yaşında kaymakamdım. Masaya oturduğumda bütün memurlar benden büyüktü. Ona göre davrandım. Sokakta hiç şarkı söylemedim. Karşıdan geçerken bile trafik kurallarını ihlal etmedim. Çünkü ihlal edersem 'Kaymakam bile kuralları ihlal ettikten sonra vatandaş ne yapsın?' derler.

* KİTAP OKUYUN: Kitabın kötüsü olmaz. Sevdiğiniz konuda mutlaka kitap okuyun. Atatürk'ün "Nutuk" adlı kitabını okuyun. Hepinizin elinde bir tane bulunsun. Ara ara okuyun. Her okuyuşunuzda farklı düşünceler edineceğinize inanıyorum. Farklı kitaplar, ufkunuzu genişletecek güncel kitaplar okuyun.

Göksel ÇAĞLAV



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır