kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hayvan dostlarının kavgası kızıştı

Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği yöneticisi Yuli Weston, Süsen Erkuş'un hakkındaki 'mafya' iddiasına yanıt verdi: Rantını kestiğim için bana saldırıyor
Yuli Weston başarılı bir işkadını. Bir yandan Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin başkanlığını yürütüyor, bir yandan da yöneticisi olduğu Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği (SHKD) aracılığıyla sokak hayvanlarının rehabilitesi için çalışıyor. Ancak, 4 dil bilen Weston, Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği (DOSHAYAD) Başkanı Süsen Erkuş'un bir süre önce ortaya attığı iddialarla gündeme geldi.

Erkuş, Weston'ı uluslararası hayvan mafyasının Türkiye uzantısı olmakla suçladı. Weston'a, 'Bu iddialar nereden çıktı' diye sorduk. Weston içini şöyle döktü:

* Kendisi yıllardır bana ve derneğimize saldırıyor. Nedeni "rant." Bakırköy Belediyesi yakında sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu için ihale açacak. Bu ihaleyi tekrar bizim kazanmamızdan korkuyor.

KÖTÜ MUAMELE...
* Belediyeden nasıl rant elde ettiğini şöyle açıklayayım... Bakırköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, dönem dönem sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu ile ilgili ihale açıyor. Süsen Erkuş ise Bakırköy Belediyesi'nde "geçici işçi" statüsünde çalışmasına rağmen ihaleye giren müteahit firmaları kendisinin seçtiğini iddia ediyor. Oysa bu ihalelerde kimin kazanacağı, Belediye Encümeni kararıyla belirleniyor.

* İhaleyi alan müteahhit firmaların, sokaklardan topladıkları köpeklerin bakımını yapıp kısırlaştırmaları gerekiyor. Bu ihalelerde ayda 20 bin dolara varan paralar ödeniyor. Firmaların yaptıkları işler ise belediyenin veteriner işleri müdürlüğü tarafından kontrol ediliyor ve ödemelerde bu birimin işin tamamlandığını onaylamasından sonra yapılıyor.

* Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından onaylanması gereken hakedişler ise Süsen Erkuş tarafından onaylanıyor. Biz 1996'da Erkuş'un belediyede göreve başladıktan sonra rehabilitasyon merkezindeki köpeklerin açlıktan öldüğünü, kısırlaştırılmadıklarını gördük. Buna hayvanseverler tepki gösterdi. Hayvanlar orada açlıktan ölürken, görevini yerine getirmeyen müteahhit firmaların hakedişleri imzalandı ve paraları ödendi.

* Bu hakedişleri imzalayan da Süsen Erkuş'tu. Rantın nasıl olabileceğini sizin taktirinize bırakıyorum.

İşte Süsen Erkuş'un korkunç iddası
Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği (DOSHAYAD) Başkanı Süsen Erkuş, Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na bir ihbar mektubu göndererek, Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği'nin mafya olduğunu iddia etmişti. Ve derneğin binlerce hayvanı kobay olarak Avrupa'ya kaçırdığını öne sürmüştü. Dernek tarafından, hayvanseverlerden yardım adı altında usulsüz para toplandığını da belirten Erkuş, SHKD Başkanı Robert Smith ve Genel Koordinatör Yuli Weston'u olayların baş sorumlusu olarak gösterdi.

Nejdet ÇOKTAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır