kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

8'de 8 kusurluydu 3 ay yattı

Kamyon şoförü Muttalip Onaran, bilirkişiye göre tam bir trafik canavarıydı. 17 yaşındaki Gözde'nin ölümünün tek sorumlusuydu. 10 yıl hapsi isteniyordu. 3 ayda serbest kaldı; kamyonuna kavuştu!
Kücükçekmece'de öğrenci servis minibüsünü biçip, Ömür Hastaneleri'nin sahibinin 17 yaşındaki kızı Gözde Ülker'in ölümüne neden olan kamyon şoförü tahliye edildi.

Korkunç kaza, yaklaşık üç ay önce meydana geldi. Muttalip Onaran kum yüklü harfiyat kamyonunu kullanıyordu. Çok süratliydi.. Altınşehir Kavşağı'nda hızla rampa aşağı inerken, Safiye Sultan Koleji öğrencilerini taşıyan servis minibüsünü biçti. Minibüste 11 kız öğrenci vardı. İki öğrenci ucuz kurtuldu. 9 öğrenci minibüste sıkıştı.. Hepsi teker teker çıkartıldı.. Ama birisi içeride kalmıştı.. Kanlar içindeydi.. Adı Gözde'ydi.. Henüz 17 yaşındaydı.. Uzun uğraşlar sonucu bulunduğu yerden çıkartıldı. Ama onun için çok geçti.

'KADER' DEDİLER
Baba Nevzat Ülker, Ömür Hastaneleri'nin sahibiydi.. Çok yaralı, çok ölü görmüştü.. Bu kez ölen biricik kızı Gözde'ydi.. Anne Saime Ülker, acı habere bir türlü inanmak istemedi.. Korkunç acıyı zamanlar yüreklerine gömdüler.. "Kader" deyip şikayet bile etmediler.. Ama yasalar affetmedi! Kamyon şoförü Muttalip Onaran tutuklandı. Yaklaşık üç ay yattı Onaran. Bilirkişi olay yerinde inceleme yaptı.. Raporlar tuttu.. Sonuç: 8'de 8 SUÇLUYDU. Bilirkişiye göre, Muttalip Onaran tam bir trafik canavarıydı. Rapor mahkemeye sunuldu. Onaran'ın 10 yıl ağır hapsi isteniyordu.

HİÇ KAZA YAPMAMIŞ!
Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı Muttalip Onaran. Kendisini şöyle savundu: "Bayramtepe'den aldığım kumu Tahtakale'ye götürüyordum. Altınşehir Kavşağı'nda önüm boştu. Karşıya geçmek isterken servis aracı önüme geçti. O anda şaşırdım ve frene bastım. Ancak duramadım. 27 yıllık şoförüm. Şimdiye kadar hiç kaza yapmamıştım." Ve Mahkeme Heyeti kararını verdi: Muttalip Onaran'ın tahliyesine...

Zuhal ERGÜZEL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır