kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tahran'dan Amerika'ya karşı gövde gösterisi

İran'ın ılımlı lideri Hatemi'nin göreve gelmesinden bu yana reformcularla mollalar bugün Devrim'in Yıldönümü'nde ilk kez birlikte hareket edecek.Amerikalı yetkililerin ülkeme yönelik asılsız suçlamaları İran ulusal gururuna hakarettir.

Konuşma, savaşa kışkırtıyor
İran'daki birbirine zıt bu iki grubu bir araya getiren konu ise ABD Başkanı George W. Bush'un İran'ı, Kuzey Kore ve Irak'la birlikte "Şeytan İttifakı" olarak nitelediği Ulusa Sesleniş konuşması... Bush'un sözleriyle birlikte bir anda teröre karşı savaşın odağı haline gelen İran'da "Büyük Şeytan" ABD'ye duyulan düşmanlık alevlendi.

Reformcular ve mollalar hep bir ağızdan ABD'ye lanetler yağdırmaya başladı. Göreve geldiğinden bu yana sürdürdüğü ılımlı politikalarla ABD ile İran arasında yakınlaşma kapısını açan Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi de Bush'un sözlerini "İran ulusuna hakaret ve savaş kışkırtıcısı" olarak nitelendirdi. IRNA'nın haberine göre Hatemi, gazetecilere yaptığı açıklamada halkı ABD karşıtı gösterilere dönüşmesi beklenen bugünkü Devrim Yıldönümü kutlamalarına çağırdı.

KANLI BATAKLIK
Hükümet tarafından yapılan açıklamada "Hep birlikte Beyaz Saray'ın müdahaleci ve saldırgan sözlerini kınamak ve devrimin yeminli düşmanlarının muhtemel saldırıları karşısında ulusal bütünlüğümüzü göstermek için yürüyelim" denildi.

Eski cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani de Washington'un İran'a yönelik bir askeri harekata girişmesi durumunda kanlı bir bataklığa saplanacağını söyledi. Rafsancani devlet televizyonunda yaptığı açıklamada "Bu bataklığa girerseniz bir daha çıkamazsınız" diye konuştu.

İranlı komutan: Petrol yataklarını uçururuz
İran, ABD'nin saldırması durumunda bölgedeki petrol yataklarını havaya uçurma tehdidi savurdu. Devrim Muhafızları komutan yardımcısı Serdar Zolghadr, "ABD saldırırsa sadece ülke sınırlarını korumayacağız. ABD için hayati önemde olan bölgedeki petrol yataklarını havaya uçururuz" dedi. Muhafazakar kesimin etkin gazetesi Kayhan'ın Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Şeriatmedari ise "İranlı gençlerin ABD ve İsrail'e yönelik intihar saldırılarına hazırlandığını" ileri sürdü. Şeriatmedari, Bush'un İran'ı Irak ile karıştırdığını savunarak, "Gençler tekrar ABD'yle savaşma imkanı verdiği için Allah'a şükrediyorlar" dedi.

Bush ne demişti?
Bu tür ülkeler (Irak, İran ve Kuze Kore) bir şeytan ittifakı oluşturuyor ve silahlanarak dünya barışını tehdit ediyor. Kitle imha silahları elde etmeye gayret eden bu rejimler giderek büyüyen bir tehlike ve onlara karşı önlem alınmalı. 29 Ocak 2002



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır