kapat
11.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hedef: DHKP-C

CIA Başkanı, Kongre'ye sunduğu gizli raporda El Kaide örgütü dışında bazı terör örgütlerine karşı da savaş açılması gerektiğini belirtti.
Bunlardan biri Belçika'nın kucak açtığı ve AB'nin terörist listesine dahi almadığı DHKP-C

Washington Post gazetesi, Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı George Tenet'in geçtiğimiz Çarşamba günü Amerikan Kongresi'ne sunduğu çok gizli raporu ele geçirdi. Suudi terörist Usame bin Ladin'in El Kaide örgütünün Türkiye'deki Amerikan üslerine saldırabileceğini kameralar önünde belirten Tenet, bu raporda yine Türkiye'yi çok yakından ilgilendiren bir noktaya dikkat çekiyor.

Tenet, raporunda Kongre ve Bush yönetimine yalnızca El Kaide terör örgütüyle ilgilenilmemesini, 5 terör örgütünün daha savaş kapsamına alınmasını istedi. Tenet'in bahsettiği örgütlerden biri de Belçika'nın kucak açtığı, Avrupa Birliği'nin terör listesine dahil etmediği, Danimarka'nın da siyasi parti olarak gördüğü DHKP-C!..

ABD'YE KARŞI BİR ÖRGÜT
El Kaide'yle bağlantısı olmayan bu terör örgütlerinin Amerikan karşıtı hareketleri yüzünden bir gün Amerika'nın hedefi olması gerektiğinin altını çizen Tenet, raporda örgüt için "Muhtemel hedeflerden biri de Türkiye'de bulunan DHKP-C. Örgüt, resmen Amerika'yı ve Afganistan harekatını eleştirmişti" diye yazdı. Washington Post gazetesi de Amerika'nın Türkiye'deki diplomatik ve askeri merkezlerinin, terörist saldırılarına karşı büyük bir tehdit altında olduğunu yazdı.

Bush yönetiminin "uluslararası terörizm" kavramını yalnızca El Kaide ile sınırlandırmaması gerektiğini belirten Tenet, bu kavrama DHKP-C'nin eklenmesi gerektiğini ifade etti. Tenet'in raporunda bahsi geçen örgütlerden biri de Kolombiya Devrimci Silahlı Gücü (FARC). Diğer örgütler ise birbirleriyle bağlantılı olan İslami Cihad ve Hamas.

Tenet raporunda "Bu gruplar, Amerikan harekatlarının kendi varlıklarını tehdit ettiğini hissederse, Amerikalılar'a karşı saldırılara geçer" diye yazdı.

O DA TAHRAN'A ÇATTI
CIA Başkanı Tenet'in raporunda, İran'a da geniş yer ayrıldı. Washington'un İran'a El Kaide militanlarının nasıl kaçtığını sorması gerektiğine dikkat çekti ve "Tahran, El Kaide militanlarının Afganistan'dan kaçmalarını engellemek için elinden geleni yapmadı" diye yazdı.

LİSTEDEKİ DİĞER ÖRGÜTLER
* Kolombiya Devrimci Silahlı Gücü (FARC)

* İslami Cihad

* Hamas

* Filistin Halk Kurtuluş Cephesi



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır