kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Parada Saddam dalgası
Başbakan Bülent Ecevit'in hafta başında Irak Lideri Saddam Hüseyin'e yazdığı mektupla Irak riskini anımsayan piyasalar, "savaş senaryolarını" öne aldılar. Bu söylentiler ile dibe çakılan borsa 10 bin 775 puana kadar geriledikten sonra bir miktar toparlanabildi. 11 bin 255 puandan haftayı kapatan endeksin...
Tüm Metin

  Nema yerine hisse senedi
Hükümet, ana para ve faiziyle birlikte Zorunlu Tasarruf Hesabı'nda biriken 9 katrilyon liranın tasfiyesi için dört seçenekli yeni bir plan hazırlıyor. Kaynak sorunu nedeniyle bu fonu nakit ödeme yaparak kapatamayan Hükümet, tasarruf sahiplerini mağdur etmeyecek ancak Hazine'ye...
Tüm Metin

  Sergen'in transfer haberini önce borsa duyacak!
Yediden yetmişe herkesin tutkusu futbolda yeni bir dönem başlıyor. Şubat ayı ortasında halka açılacak Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri arasındaki rekabetin sınırları genişliyor. İki spor kulübü artık Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanı sıra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İMKB'ye de hesap verecek...
Tüm Metin

  Başkan'a soruşturma
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl yaşanan Şubat Krizi'nde dalgalı kura geçilmeden önce 86 kuruma 5 milyar 188 milyon dolar tutarında döviz satılması ile ilgili olarak dönemin Başkan Yardımcısı olan, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti hakkında soruşturma açtı.
Tüm Metin

  IMF, 9.3 milyar dolar krediyi serbest bıraktı
Kredinin, 5.850 milyar doları yüksek faizli ek rezerv kolaylığının kapatılmasında kullanıldı. 3 milyar 450 milyon dolar ise Merkez Bankası'ndaki Hazine hesaplarında. Kredi ilk etapta Hazine'nin ihtiyaçları için kullanılacak, diğer kredi dilimleri rezerv desteği olacak.
Tüm Metin

  Akbank'ın notu B+'ya yükseldi
Akbank'tan yapılan açıklamada, Fitch'in yeni değerlendirmesiyle gelişen piyasalarda ülke notunun üzerinde not alan tek bankanın Akbank olduğu vurgulanarak "Normalde bir kurumun uzun vadeli Türk Lirası notu, ülkenin notunu geçemiyor. Fitch'in Türkiye Cumhuriyeti için belirlediği uzun vadeli Türk Lirası notu ise B" denildi.
Tüm Metin

  Kahve de yasaklanır mı?
Yoğun tempolu çalışanlar için üretilen ve zindelik veren enerji içecekleri sektöründeki kavga büyüyor. Tarım Bakanlığı bu içeceklerdeki kafein oranını 150 mililitre ile sınırlayınca birçok markanın ürünü gümrüklere takıldı. Ancak şimdi ortaya başka bir sorun çıktı.
Tüm Metin

  Çağlar: Fabrikaların kokusunu özledim
Çağlar, "Fabrikaların kokusunu özledim. Şimdi tekstil sektöründe büyümenin, daha fazla istihdamın hesabını yapacağız" dedi. Önceki gün serbest kaldıktan sonra Bursa'da muhteşem bir törenle karşılanan işadamı Cavit Çağlar'ın özgürlüğü bu kez Yeşim Tekstil'de kutlandı.
Tüm Metin

  Bir milyon boş kadro siyasileri tahrik ediyor
"Boş kadrolar tahrik unsuru" diyen Keçeciler, iktidarın dağıtmadığı bazı kadroların başka siyasiler tarafından dağıtılması sonucunda, disiplinin iyice bozulduğunu söyledi. Keçeciler, kamu işçilerinin memurların 2.5 katı maaş aldığını, bu ücretlerde bir denge sağlanmasının zorunlu olduğunu kaydederek...
Tüm Metin

  THY önce parçalansın sonra özelleştirilsin
Chhibber, "Bu sadece maliyet açısından değil, şirketlerin verimliliği için de önemli" dedi. Piyasaların elverişli olmamasına rağmen şirketlerin yeniden yapılandırılmasına hız verilebileceğini kaydeden Chhibber, örnek olarak THY'nin kâr etmeyen hatlarını kapatmasını önerdi.
Tüm Metin

  Otomotiv ihracatı bu yıl 5 milyar dolara çıkacak
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Ali İhsan İlkbahar, bu yıl sadece ihracatla üretimde yüzde 25-30'luk bir artış beklediklerini belirtti. OSD'nin 28. Genel Kurulu'nda tekrar başkanlığa seçilen İlkbahar, "2001'de 3.4 milyar dolarlık ihracat yaptık. 2002'de 5 milyar dolarlık rakamla ikinci sıraya oturmayı hedefliyoruz.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır