kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Başkan'a soruşturma

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şubat Krizi'nde dalgalı kura geçmeden önce döviz sattığı için Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti'ye de dava açtı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl yaşanan Şubat Krizi'nde dalgalı kura geçilmeden önce 86 kuruma 5 milyar 188 milyon dolar tutarında döviz satılması ile ilgili olarak dönemin Başkan Yardımcısı olan, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti hakkında soruşturma açtı. Başbakanlığın izin vermediği soruşturma kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun başvurusu üzerine Danıştay 2. Dairesi'nce verildi.

Kanadoğlu, döviz satışı yapıldığı dönem Merkez Bankası'nın "para piyasalarından sorumlu başkan yardımcısı" olan Serdengeçti hakkında soruşturma açılması için Başbakanlığa başvurmuştu. Başbakanlığın soruşturma izni vermemesi üzerine Başsavcı Kanadoğlu, bu kararın iptali için Danıştay 2. Dairesi'ne başvurdu. Daire, Serdengeçti hakkındaki iddiaları inceleyerek soruşturma açılmasına yetecek delilin olduğu ve soruşturma açılması gerektiği sonucuna vardı. Daire, bu nedenle Başsavcı Kanadoğlu'nun itirazını kabul ederek dosyayı Yargıtay Başsavcılığı'na gönderdi.

Kanadoğlu, aynı olay nedeniyle daha önce de eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel hakkında, "görevini kötüye kullandığı" suçlamasıyla dava açmıştı. Erçel hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası isteyen Kanadoğlu, Erçel'in bunu "menfaat sağlamak" için yaptığının tespit edilemediğini bildirmişti.

Kemal GÖKTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır