kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sergen'in transfer haberini önce borsa duyacak!

SPK'nin belirlediği yeni kurallara göre, halka açık takımlar transfer dedikodularında bile İMKB'ye açıklama yapmak zorunda kalacak...
Yediden yetmişe herkesin tutkusu futbolda yeni bir dönem başlıyor. Şubat ayı ortasında halka açılacak Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri arasındaki rekabetin sınırları genişliyor. İki spor kulübü artık Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanı sıra Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İMKB'ye de hesap verecek... SPK dün futbol kulüplerinin halka açılması için ilave kriterler belirledi. Buna göre şirketin en son mali yılı tablosundaki esas faaliyet karının yüzde 5'ini aşan miktarlarda, futbolcu transferlerinde söz konusu görüşmeler sonuçlandığında sözleşme imzalanmadan önce borsaya açıklama yapılacak.

Bir başka deyişle Beşiktaş, bugünlerde transferiyle ilgilendiği Galatasaraylı Sergen Yalçın'la anlaşıp, imza attırmadan önce borsaya bildirmek zorunda kalacak. Yapılacak açıklamada, asgari ödenecek her türlü ücretler, sözleşme süresine ve tasarruf sahiplerinin yatırım kararlarını etkileyebilecek tüm şartlara yer verilmesi zorunlu olacak.

TEKNİK EKİP DE BİLDİRİLECEK

İşte kulüplerin uyacağı bazı kurallar
* Takımın teknik direktörünün değişmesi ve yeni teknik ekiple görüşmelere başlanılması halinde, görüşmeler sonuçlandığında, sözleşme imzalanmadan önce açıklama yapılacak.

* Takımın performansını olumsuz yönde etkileyecek sakatlık, hastalık gibi durumlarda, futbolcunun bu nedenlerle futbol oynayamayacağı süreye ilişkin bilgiler açıklanacak.

* Futbolcuların bir daha oynayamayacak şekilde sakatlanması gibi durumlarda, futbolcuların lisans hakları için karşılık ayrılacak.

* Elde edilecek, stadyum maç hasılatı, isim hakkı gelirleri, radyo ve televizyon yayın gelirleri, forma, saha içi reklam gelirleri, sponsorluk gelirleri, sadece idman ve spor faaliyeti yapanlara ve izleyicilere hizmet veren spor tesislerindeki büfelerin gelirleri kurumlar vergisinden muaf tutuldu.

* Aktifinde futbolcu sözleşmesi veya bonservisi bulunan şirketler için, futbolcuların bonservis veya sözleşme bedellerinden aşağı olmamak üzere sigorta ettirilecek.

Bir Cimbom hissesi 87 bin lira
Galatasaray Beşiktaş
Sportif A.ŞYatırım A.Ş
Piyasa değeri*128 milyon $90 milyon $
Bir hissenin fiyatı87 bin TL57 bin 500 TL
Sermayesi2.035 milyar 2.176 milyar
Halka arz oranı% 16% 15
Beklenen gelir20 milyon $13 milyon $
* Dolar 1 milyon 375 TL üzerinden hesaplanmıştır.

Halka açılma yöntemleri
Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş'nin arttırılan sermayesini temsil eden hisseler halka satıldığında elde edeceği tüm gelir şirkete kalacak. Paranın önemli bir kısmı Beşiktaş'ın alt yapı harcamaları ve İnönü Stadı'nın büyütülmesi için kullanılacak. Beşiktaş'ın elde ettiği tüm gelir ve giderler transfer ücretleri, yayın gelirleri ve diğer giderler bu şirketin bilançosunda yer alacak.

Galatasaray Kulübü, elinde bulundurduğu Galatasaray Sportif A.Ş hisselerinin bir kısmını satıyor. Dolayısıyla elde edeceği tüm gelir bu şirketin değil, kulüp kasasına gidecek. Bu paranın yüzde 70'lik kısmı kulüp borçlarının kapatılması için kullanılacak. Halka açılan şirketin bilançosunda Galatasaray'ın bonservis ve gişe gelirleri dışındaki diğer gelirleri yer alacak. Kulüp giderleri ise bu şirketin içinde olmayacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır