kapat
06.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Günah keçileri

İyi futbol ve kaliteli rekabetin yerine televizyonlar ve gazetelerde yöneticiler arasında Mart ayındaki kongrelerinin kaygıları nedeniyle anlaşılmaz bir yarış yaşanıyor. Bu, önümüzdeki haftalarda çıkacak olayların habercisi gibi.

Kulüp başkanları ve yöneticileri, öncelikle takımlarının sahadaki performansına, futbolcularının yaptıkları hatalara ve kaçırdıkları net gol pozisyonlarına baksın. Tek suçlu hakemmiş gibi bu kurumu fütursuzca yıpratan, töhmet altında bırakan beyanatların inandırıcı hiçbir yanı yok. Antalya-G.Saray maçında yöneticilerin hakem Mustafa Çulcu'yu sanki caniymiş gibi suçlamaları yanlış. Hakemler kötü niyetli olsa, televizyonda dahi zor belirlenen golü vermezlerdi. Suçlu hakem mi, yoksa 6 tane net fırsatı beceriksizce kaçıran G.Saraylı forvetler mi?

Maç futbol kuralları içinde sert geçmiştir. Düşme potasında çok takım var. Bundan sonra oynanacak birçok maç da böyle sert geçecektir. Bu sertlikleri, aşırıya kaçılmaması kaydıyla doğal karşılamakta yarar var. Biz bu hakemlerle bu ligleri götüreceğiz. Saliseler içinde karar vermesi gereken kişileri, acımasızca eleştirmeyelim. Özgüvenlerini daha fazla kaybetmemeleri için onlara yardımcı olalım.

Gözünüzü karartmayın
Bu sezon Beşiktaş'ın da potaya girmesi ile yarıştaki takım sayısı üçe çıktı. Bütün kulüp yöneticileri TV'lerde, gazetelerde taraftarlarına ve camialarına hoş görünebilmek için her türlü entrikayı çeviriyor. İki hafta sonra büyük derbi var. Ama F.Bahçe Başkanı ve yöneticileri aylardır ısrarla "Stadı G.Saray maçına yetiştireceğiz" diyorlar. Tamamen yetiştirilirse ne ala... Ama bu staddaki F.Bahçe-Beşiktaş maçında yetkililerin izin vermemesine rağmen koca tribüne kale arkalarının dar kapılarından alınan binlerce insanın bir facia yaşamamış olmamaları gözleri karartmasın. Futbolu tribündeki seyirciler oynamıyor. Bu maçı şimdiden böylesine geren yöneticiler çıkacak istenmeyen olayların sonuçlarına nasıl katlanırlar?

Bizler ne istiyoruz? Sahada keyifli, zevkli, heyecanlı futbol mu, yoksa ne pahasına olursa olsun kazanılmış şampiyonluk ve bu uğurda birbirlerine düşman edilmiş kitleler mi? Herkes dikkat etsin!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır