kapat
06.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Hesabını kim verecek?
Zayıf bankacılık sektörünü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu eski Başkanı Zekeriya Temizel mantığı ile "adam etmenin" faturası, IMF'ye verilen ek niyet mektubunda ortaya çıktı. Türk ekonomisi (GSHM) bir yıl içinde 51 milyar dolar küçülerek, 150 milyar dolara indi.
Tüm Metin

  Bu vergiler otomobil müşterisini kaçırır!
Türkiye'deki otomobil ve benzin üzerindeki vergi yükü insanları canından bezdirecek duruma geldi. Çünkü devlet, sadece otomobilden değil benzinden de aldığı vergide kantarın topunu bir hayli kaçırdı. Böylece vatandaş, sadece otomobil alırken değil otomobili kullanırken de devletin elini sürekli ensesinde hisseder hale geldi.
Tüm Metin

  Derviş: Siyasi kararlılık biterse sabrım taşar
Londra'da, uluslarası finans çevreleri ve yatırımcılar ile gerçekleştirdiği toplantının ardından, gazetecilere bilgi veren Derviş, büyüyen bir ekonominin ilk işaretlerini almaya başladıklarını ama asıl hedefin "büyüme, istihdam ve refahın birlikte başarılması" olduğunu vurguladı.
Tüm Metin

  ATV yine artacak
IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun onayladığı Niyet Mektubu'ndan akaryakıt ürünlerine "katmerli zam" kararı çıktı. 2002'de iç borçların çevrilmesine büyük önem veren, bu nedenle gelir artırıcı önlemlere sarılan IMF, özellikle Akaryakıt Tüketim Vergisi'ne (ATV) yüklenilmesini istedi.
Tüm Metin

  Fitch Türkiye'nin notunu 'durağan'a çevirdi
Ülke görünümünü ise negatiften durağana çevirdi. Fitch'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin TL cinsinden notunun yukarı doğru revize edilmesi ve görünümünün durağana çevrilmesi kararında, Hükümetin "sıkı bütçe hedeflerine bağlı kalması ve başta bankacılık olmak üzere, yapısal reformlara devam edilmesinin etkili olduğu" belirtildi.
Tüm Metin

  Takımı değil, markayı satıyor
Şubat ortasında talep toplama yöntemiyle yüzde 16'sını halka açmaya hazırlanan Galatasaray, yatırımcısının karşısına, "futbol kulübü" olarak değil, reklam gelirleri ağırlıklı bir ticari şirket olarak çıkacak. Bir hissesinin bedeli yaklaşık 86-87 bin lira civarında olması beklenen Galatasaray ...
Tüm Metin

  Para Atatürk'ten fikir Celal Bayar'dan
Zor yıllardır. Bir dilim ekmeğin, bir tek kuruşun hesabının yapıldığı yıllar... Savaşın ortasında, bir liranın altın kadar değerli olduğu zamanda, Hint Müslümanları, yani Pakistanlılar, Bangladeşliler ve bugün Hindistan'da yaşayan Müslümanlar aralarında para toplar; Atatürk'e gönderirler.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır