kapat
06.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Metin Mert kaleye

Son haftalarda Türkiye Ligi'nde yenilen gollere baktınız mı? Kaleci hatalarındaki fazlalık gözümü korkutuyor. Rüştü'nün Milli Takım'daki yedekleri öyle goller yiyorlar ki insan endişeleniyor ister istemez.

Fevzi, Beşiktaş'ta onca yabancı kaleci eskittikten sonra G.Antep'e gitti. İşin ilginç yanı Milli Takım'ın ikinci kalecisi Ömer de oradaydı ve yediği talihsiz gollerle sezon başından bu yana tepki çekiyordu. Ya Metin Aktaş'a ne demeli? Trabzonspor'un sıralamada bu kadar geriye düşmesinde onun payı hiç de az değil. Kocaelispor'da genç kaleci Ahmet, sezon başında kendisine verilen şansı hiç de iyi değerlendiremedi. G.Saraylı Kerem, Mondragon'un olmadığı maçlarda gol yemeden duramıyor. Kısacası kalecilerimiz çok formsuz.

Peki bu işin bir çaresi yok mu? Eğer yoksa zaten Dünya Kupası finalleri boyunca Rüştü'nün sakatlanmaması ve kart görmemesi için dua etmemiz gerekiyor. Ama bence çare var ve aslında yanı başımızda.

1988 yılında gencecik bir Alman kaleci gelmişti Sarıyer'e. Saç stiliyle Toni Schumacher'i andıran Detlef Müller, kendini hemen kabul ettirdi. Türkiye'yi o kadar çok sevdi ki Metin Mert adıyla Türk vatandaşı oldu. Alman eşinden ayrılıp bir Türk'le evlendi. Sarıyer'den Trabzonspor'a, oradan da Kocaelispor'a geldi. Çok iyi Türkçe konuşuyor, kendini bir Türk gibi hissediyor ve çok tecrübeli.

Yıllar önce Türk olan Dawkins'i basketbolda milli yapma konusunda çok tereddüt yaşanmış ve bu gerçekleşmemişti. Ama siyahi Brezilyalı Donato, İspanya, Ganalı Asamoah, Alman, Nijeryalı Olisadebe, Polonya forması giymedi mi? Ki onların o ülkelerin geleneklerini ne kadar benimsedikleri tartışılır. Halbuki Metin, sanki bu ülkede doğup büyümüş gibi.

Araştırdığım kadarıyla Metin'in milli formayı giymesi için bir engel yok. Eğer Metin'i kadroya alırsak en azından dualarımızı takımın kazanmasına yönlendiririz.

HAFTANIN GEYİĞİ
Capone, Batista, Ronaldo ve Marinho, bayramda Samandıra yolcusu. Çünkü Simao'nun mübarek ellerinden öpüp harçlık alacaklar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır