kapat
06.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dedikodu yapma

Bakan Yücelen, Tantan'ın "Benim dönemimden 13 soruşturma dosyasını yok edecekler" sözlerine "Savcılığa git" yanıtı verdi
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, selefi İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'ın "Benim dönemimde başlatılan 13 soruşturma dosyasını yok etmek için yakmak istiyorlar, bazı yurtsever insanlar bunları kurtarmaya çalışıyor" şeklindeki sözlerine sert yanıt verdi. Tantan'ın açıklamasını, "dedikodu" ve "saçma sapan iddialar" olarak nitelendiren Yücelen, selefi Tantan'ı, "dedikodu yapmak" yerine, İçişleri Bakanlığı yapmış birisi olarak bu iddialarını savcılığa bildirmeye ve kimi suçluyorsa onlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

Yücelen, Tantan'ın iddialarına ilişkin SABAH'ın sorusu üzerine, "Bu konuda konuşmak, kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Ama Sayın bakan, kendi konuşması içinde kendi iddialarına da zaten yanıt vermiş" dedi. Yücelen, şöyle devam etti:

BELGE KAYBOLMAZ
"Sayın bakan konuşmasının bir bölümünde, açtığı soruşturmaları savcılık emriyle başlattığını, savcıların emrine göre hareket ettiğini söylüyor. Doğrudur. Her şey savcıların bilgisi dahilinde ise kim soruşturma dosyalarını yok etmek isteyebilir? Bunu yapabilir mi? Açıkça ifade ediyorum, devlette asla belge kaybolmaz. Beni böyle saçma sapan şeylerle uğraştırmayın."

Tantan'ı iddialarına ilişkin olarak elinde bilgi ve belge varsa gereğini yapmaya davet eden Yücelen, şöyle seslendi: "Sayın bakanın elinde bir bilgi, belge varsa savcılığa gider, ihbarda bulunur, dedikodu ile uğraşmaz. İçişleri Bakanlığı yapmış birisi olarak nasıl hareket edeceğini biliyordur. Tekrar ediyorum, konuşması ortada, cevabı da kendi konuşması içinde var. Ne biliyorsa gereğini yapar. Devlette belge kaybolmaz, kimsenin de buna gücü yetmez."

MHP Kocaeli Milletvekili Meral Akşener de Tantan'ın ortaya attığı iddialar konusunda ''Biraz daha açık konuşursa problem çözülür'' dedi.

Şamil TAYYAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır