kapat
06.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Amacınız nedir açıkça anlatın!

Parti yetkilileri imzaladıkları metinle ilgili birbirini suçlar hale geldi. Bu hazin tablo devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Tartışmayı açanlar amaçlarını tüm açıklığı ile anlatmalıdır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uyum Paketi'nin liderler düzeyinde daha önce tartışıldığını, yeniden tartışmaya açılmasının doğal olmadığını belirterek, ortaklarına yüklendi. Devletin kurumlarının birbirlerini suçlar konuma gelmesinin devlet yönetimi ve ciddiyeti ile bağdaşmadığını vurgulayan Bahçeli, "Kelimeler etrafında yürütülen tartışmalarla gerçek amaçların gizlenmeye çalışılmasını siyasi ahlakla bağdaştırmak mümkün değildir. TCK'nın 312. maddesinde farklı amaç ve düşüncesi olanların Meclis zemininde benzer yaklaşımlar içinde bulunanlarla bir sonuca ulaşmaları mümkündür" dedi.

İLGİNÇ VE RENKLİ İTTİFAKLAR
MHP'nin dün yapılan Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, Uyum Yasaları'yla ilgili tartışma sürecinde ilginç ve renkli ittifaklar olduğunu kaydetti. MHP lideri, çeşitli medya ve siyaset platformlarında birbirinden çok farklı değer ve çıkarların sözcülüğünü üstlenenlerin "özgürlük ve demokrasi havariliği"ne soyunduklarının gözlendiğini bildirdi. Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bu metin 24 Aralık 2001'de liderler zirvesine getirildi ve Bakanlar Kurulu'nda imzalandı, TBMM'ye sevk edildi. Bütün bu aşamalardan geçtikten sonra yeniden tartışmaya açılması bizim açımızdan normal ve doğal değildir. Bugün yapılan tartışmalarda siyasi parti yetkililerinin altına imza koydukları metnin başka bir metin olduğunu söyleyebildikleri görülmektedir. Devletin ilgili kurumları liderler zirvesinde kabul edilen metnin ne olduğu konusunda birbirlerini suçlar konuma gelmiştir. Bu hazin tablo bizim devlet yönetimi ve ciddiyeti anlayışımızla bağdaşmaz."

ÇÖL ÇADIRINDA HAKARET ETTİRDİ
Bahçeli, maddede yapılacak kelime değişikliğinin suçun tamamen kaldırılması, etkisiz hale getirilmesi olacağını savunarak "Gerçek niyet neyse açıkça ortaya konulsun. Kelimeler etrafından yürütülen tartışmalarla amaçların gizlenmeye çalışılması siyasi ahlakla bağdaşmaz. Farklı amaç düşünceleri olanlar Meclis zemininde benzer yaklaşımlar içinde bulunanlarla sonuca ulaşabilirler" dedi.

Bahçeli "MHP'yi şık olmayan üslup içinde eleştirdikleri" gerekçesiyle muhalefet partilerine de sert eleştiriler yöneltti. Bahçeli, şunları söyledi: "Son günlerde bir iki parti yöneticisi MHP'ye yönelik gelişigüzel, ağız dolusu hakaretler savurmaktadır. Onları önce Allah'a, sonra da millete havale etmek yeterlidir. MHP'nin 312, Kürtçe ve bölücülük konusundaki hassasiyetini onların anlaması mümkün değildir. Bölücü terör örgütünün ininde fotoğraf çektirenler, çöl çadırında Türkiye'ye hakaret ettirenler MHP'yi anlayamazlar. Başörtüsü sorununu çözümsüzlüğe itenler MHP'yi anlayamazlar."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır