kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yaş 70 ama iş bitmemiş

Kanarya'nın 45 dakikalık fırtınası, Körfez'e yetti. 35'lik İsveçli Andersson ligdeki 4. golünü enfes bir voleyle ağlara bıraktı.Yetmedi, 35'lik stoper Uche sahneye çıktı. 4 dakika içinde farkı 3'e taşıdı, F.Bahçe için maç bitti. Demek ki, futbol yaşta değil baştaymış
F.Bahçe, A.Gücü maçını yenilgiyle kapatmış, lider G.Saray'la aradaki puan farkı 9 olmuştu. Sarı-lacivertli futbolcular, son haftayı öylesine endişeyle geçirmişti ki Lorant, yöneticilerle yaptığı toplantıda, "Oyuncularımı kendilerine getirmeye çalışıyorum. Bu maçta patlama yapacağımıza inanıyorum" diyordu.

Seyirci de sanki "Ligden koptu" denilen takımlarını yeniden canlandırmak için gelmişti. Binlerce kilometre öteden gelen Simao, kendini sahada bulmuştu.

Ve Uche sahnede
İşte bu ortamda başladı karşılaşma. 17. dakikada peş peşe gelmeye başlayan F.Bahçe atakları meyvesini verdi. Sağdan Serhat ortaladı. Kocaelispor savunması, Andersson'un yaşına hürmeten onu seyretti. İsveçli de seken topa muhteşem bir vole çaktı: 1-0.

37'de soldan Ali Akdeniz ortaladı. Simao, ayağının içiyle topu altıpasa gönderdi. Haftalardır eleştirilen Uche, golü atıverdi: 2-0. Nijeryalı'nın iştahı açılmıştı bir kere. 41'de Revivo, soldan serbest atış kullandı. Uche topu önüne eliyle karışık indirdi. Andersson'un direkten dönen topuna yine Uche ayak koydu: 3-0.

2. yarıda F.Bahçe seyircisi daha fazla gol ve fark istiyordu. Ama ilk yarıda fırtına gibi esen Kanarya durmuştu. Hatta bu durum karşısında Basın Tribünü'nde, "F.Bahçe yaşlı takım. Maçları 60 dakika oynasın" şeklinde espriler yapılıyordu.

Bu nasıl 2.yarı?
51'de Kocaeli, sağdan Nuri ile serbest atış kullandı. Doğrudan kaleye giden vuruşu her zamanki gibi bu konunun uzmanı Ümit Özat çizgiden çıkarıyordu. 53. dakikada F.Bahçe, gole yaklaştı. Fatih, sağdan ortaladı. Gecenin en çalışkan ismi Kennet Andersson kafayı vurdu. Kaleci Ahmet, son anda kornere çeldi.

İsveçli'nin enerjisi o kadar büyük beğeni topladı ki seyirciler 64. dakikada oyundan çıkarken haftalar sonra sahaya çıkan Oktay'dan daha fazla alkışladı.

81'de Kocaeli'nin Serdar'la, 82'de F.Bahçe'nin Oktay'la kaçırdıkları pozisyonlar, tatsız tuzsuz 2. yarıda bize futbol seyrettiğimizi hatırlatan sahnelerdi.

Maç bittiğinde F.Bahçe, krizi geçici olarak dondurmanın sevincini yaşıyordu. Bu tamamdı da kimsenin aklına şu sonu neden gelmiyordu? Geçen yılın flaş ekibi Kocaeli ne olmuştu da bu hale gelmişti?

Ferudun NIĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır