kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dinç Bilgin için kulis yapıldığı gerçek dışı

Adalet Bakanlığı, Dinç Bilgin'in tahliyesi için kulis yapıldığı iddialarını "Bağımsız yargıyı etkilemeye dönük, hiçbir kanıta dayanmayan gerçek dışı iddialar" olarak niteledi
Adalet Bakanlığı, Dinç Bilgin hakkında Star, Yeni Şafak ve Vakit gazetelerinin yaptığı ısrarlı yayınlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Dinç Bilgin'in tahliye edilmesi için adamlarının kulis yaptıklarının öne sürülmesi hiçbir kanıta dayanmayan gerçek dışı bir iddia olup, bağımsız yargı organlarını etkilemeye yönelik bir hareket olarak değerlendirilmektedir" denildi. Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında Dinç Bilgin'in hastaneye sevkinin ise doktor raporu ile yapıldığı hatırlatıldı.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından dün yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

SAĞLIK RAPORLARI
Bir kısım basın organlarında, "Kartal Özel Tip Cezaevi tutuklularından Dinç Bilgin'in göz rahatsızlığı gibi sudan bir gerekçeyle aylardır cezaevi yerine hastanede kaldığı, lüks odasında keyif sürdüğü, iş görüşmeleri yaptığı ve bu duruma Bakanlığımız yetkililerinin seyirci kaldığı iddia edilmiş; ayrıca Dinç Bilgin'in adamlarının yargıyı etkileyip patronlarını serbest bıraktırmak için haftalardır kulis yaptıkları, Dinç Bilgin serbest bırakılırsa Türk adaletinin töhmet altında kalacağı" belirtilmiş ve Sayın Bakanımız Hikmet Sami Türk'ten, "Dinç Bilgin'in serbest bırakılması için yapılan kulislerin açıklanması" talep edilmiştir. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Birinci Göz Kliniği'nde yatmakta olan Dinç Bilgin'in yapılan muayeneleri sonucunda düzenlenen, 08.11.2001 ile 07.01.2002 tarihli sağlık kurulu raporlarında, 'Hastanede kontrol altında olmasının, göz sağlığı ve yakın takibi açısından zorunlu olduğu, ayrıca mahkum koğuşunda gerekli göz donanımı olmadığı için tedavisinin sonuna kadar Birinci Göz Kliniği'nde kalmasının uygun olacağı, başka hastaneye sevkinin yapılmasının ise uygun olmayacağı' belirtilmiştir.

Ayrıca, konu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin verdiği raporların doğruluğunun tespiti için, adı geçen, Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş olup kurum tarafından verilecek rapor beklenmektedir.

Hükümlü ve tutukluların sağlık nedenleriyle hastaneye sevkleri, doktor raporları gereğince yapılmaktadır. Uygulanacak tedavinin ne olduğuna, uygulama şekline, hastane koşullarında yapılmasının ve ilgililerin mahkum koğuşunda yahut servislerde kalmalarının gerekip gerekmediğine karar vermek doktorların sorumluluğunda olup, hasta doktor ilişkisi çerçevesinde değerlendirilmesi gereken bu konuda bakanlığımızın, ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarının ve cezaevi müdürlüklerinin takdir ve müdahale yetkileri bulunmamaktadır.

YARGIYA EMİR VERİLEMEZ
Haberde Dinç Bilgin'in tahliye edilmesi için adamlarının kulis yaptıklarının öne sürülmesi ise hiçbir kanıta dayanmayan gerçek dışı bir iddia olup, bağımsız yargı organlarını etkilemeye yönelik bir hareket olarak değerlendirilmektedir.

Kimlerin tutuklanacağına ve tutukluların hangi şartlarda ne zaman tahliye olacaklarına, bağımsız mahkemeler karar vermektedir. Yargı yetkisinin kullanılmasında hiçbir organ, makam, merci veya kişinin mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremeyeceğini hüküm altına alan, Anayasa'nın 138'inci maddesi gereğince Adalet Bakanı'nın da yargı yetkisinin kullanılmasında taraf olmayacağının bilinmesi gerekmektedir. Kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunulur.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır