kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gerilim düşmeli

Bahçeli ile Yılmaz arasındaki 159 ve 312 tartışmasının üslubunu 'tatsız' olarak niteleyen Başbakan Ecevit, gerilimin düşmesi gerektiğini söyledi
Mini demokrasi paketi diye de adlandırılan Türk Ceza Yasası'nın iki kritik maddesinde yapılacak değişiklikler konusunda iktidar ortakları MHP ile ANAP arasında yaşanan tartışmanın şiddetinin giderek yükselmesi Başbakan Bülent Ecevit'i kaygılandırıyor.

ANAP ve MHP sözcülerinin karşılıklı suçlama ve yakınmalarıyla başlayan demokratikleşme tartışmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katı bir tutum ve doğrudan Mesut Yılmaz'ı suçlayan bir üslupla katılması geçen hafta sonunda ortamı bir anda gerginleştirmişti.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın MHP ve Bahçeli'nin tutumunu eleştiren grup konuşmasının ardından önceki gün Devlet Bahçeli'nin partisinin Meclis grubunda çok sert ifadelerle Mesut Yılmaz'ı suçlaması ve parti kurmaylarına bu konudaki uzlaşma arayışlarını, görüşmeleri kesme talimatı vermesi, koalisyonu son derece ciddi bir krizin eşiğine getiriyor.

ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM
Bulgaristan'a yaptığı iki günlük resmi ziyaret sırasında koalisyon ortakları arasında yaşanan tartışmanın bir siyasi krize neden olabilecek boyuta gelmesi Başbakan Bülent Ecevit'i harekete geçirdi.

Dün konuştuğumuz Başbakan Ecevit, "tatsız" diye nitelendirdiği bu tartışmanın daha fazla uzamasını önlemek ve Bahçeli ile Yılmaz arasındaki gerilimi düşürmek için gerekeni yapacağı mesajını verdi.

Ecevit, ortakları arasındaki tartışmayı şöyle değerlendiriyor: "Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Mesut Yılmaz arasında Ceza Yasası'nın 312 ve 159. maddelerinde yapılacak değişiklikler üzerinde yaşanan tartışma çok tatsız bir noktada. Çok üzücü bir durum. Onun için bu tasarı ile ilgili uzlaşmayı geciktirmemek lazımdır. Tasarının bir ay sonraya ertelendiğini bu sabah duydum. Bu hiç doğru değil. Onu bir an önce gündemden çıkarmak lazım ki bu tartışma daha da istenmeyen noktalara gelmesin, bir an önce bitirilsin."

Nasıl bitirilecek? Son günlerde birbirlerine karşı çok ağır eleştiriler yönelten, çok ağır suçlamalarda Devlet Bahçeli'yi nasıl uzlaştıracak Başbakan Ecevit?

ZİRVEDE SORUN ÇÖZÜLÜR
Şu yanıtı veriyor Başbakan: "Ortada öyle çok büyük bir anlaşmazlık konusu da yok. Biraz iki sayın genel başkanın polemik üslubundan kaynaklanan tatsız bir süreç. Yoksa öyle ciddi bir anlaşmazlığa neden olabilecek bir durum da yok ortada, benim görebildiğim kadarıyla. Henüz bir karar vermedim ama bu konuda hafta başında bir liderler zirvesi yapabiliriz. O toplantıda bu tartışma tatlıya bağlanır, yanlış anlamalar giderilip bir uzlaşı noktası bulunabilir..."

Başbakan Ecevit'e göre, ekonomide alınan tedbirler de yavaş yavaş olumlu meyvelerini vermeye başlamış durumda. Üretimde, enflasyon ve döviz kurlarında olumlu gelişmeler yaşanıyor. IMF ile ilişkiler rayında gidiyor. Başbakan, "polemik üslubundan kaynaklanan" bu tartışma dışında koalisyonda en küçük bir uyum sorunu olmadığını vurguluyor ve bu sorunun en kısa sürede çözüleceğine de inanıyor.

Bilal ÇETİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır