kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ölüm kapısına 100 milyarlık tazminat davası

Otomatik bahçe kapısına sıkışarak can veren kızlarının ölümüyle sarsılan Ramazanoğlu Ailesi, villanın sahibi Yusuf Bilal hakkında 100 milyarlık tazminat davası açtı
Kervansaray Oteli ve Restoranı'nın sahibi Yusuf Bilal'in Darıca'daki villasının otomatik bahçe kapısına sıkışarak can veren 6 yaşındaki Tuğçe Ramazanoğlu'nun ailesi, yaşadığı şoku atlatamadı.

Daha önce kanuni bütün haklarını kullanacağını söyleyen acılı baba Hanefi Ramazanoğlu, kızı Tuğçe'nin yaşamını yitirmesinde kusurlu gördüğü villa sahibi Yusuf Bilal hakkında şikayetçi oldu. Hanefi Ramazanoğlu, dün Gebze Cumhuriyet Savcılığı'na giderek villanın sahibi Yusuf Bilal ile çocuğunu teslim ettiği kapıcının eşi Emine Direk ve demir kapının üreticisi olan firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ramazanoğlu, 'tedbirsizlik ve meslek ve sanatta kusurlu işçilik ile ölüme sebebiyet vermek' suçlarından villanın sahibi Yusuf Bilal, çocuğunu teslim ettiği kapıcının eşi Emine Direk ve demir kapının üreticisi olan firma hakkında 100 milyarlık tazminat davası açtı. Hanefi Ramazanoğlu, davayı kazandığı takdirde, alacağı parayı hayır kurumlarına bağışlayacağını söyledi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİ
Villanın sahibi Kervansaray Oteli ve Restoranları'nın sahibi Yusuf Bilal'in nezaketen bir başsağlığı ziyaretinde bile bulunmadığını ifade eden baba Hanefi Ramazanoğlu, "Zorla karakola alınıp ifade verirken 'Biz kapımızdan memnunduk. Beş yıldır kullanıyoruz bir sorunla karşılaşmadık' şeklinde ifade verdiler. Bu bize çok koydu. Herşey bir yana, bu ölüm kapısını sanki inadına kaldırmıyorlar. Kaldırın bu kapıyı..." diye ağlayarak isyan etti.

SENSOR NASIL ÇALIŞIYOR?
Basit bir televizyon kumandasında bile bulunabilen bir kızılötesi verici ve alıcının karşılıklı birbirini görmesi prensibiyle çalışan 'sensor' araya yabancı bir cismin girmesiyle devredışı kalıyor ve kapı tersine işleyerek açılıyor. Sensor sisteminin yanılma payının yüzde sıfır olduğu belirtildi.

BURADA OYUN OYNAYACAKTI
Hanefi Ramazanoğlu, kızının cesedini bulduğu kapının önünde acılar içinde ağlıyor. 2 gün önce Yusuf Bilal'e ait 2.5 trilyon liralık villanın kapıcısının oğlu Cihat'ın oynamak için çağırdığı Tuğçe neşe içinde bu kapının önüne gelmişti. Motorlu demir kapıyı açan Cihat, Tuğçe henüz kapının önündeyken düğmeye basınca, kapı kapandı ve Tuğçe feci şekilde can verdi.

HUKUKÇU GÖRÜŞÜ

Sorumluluk villa sahibinindir
Küçük Tuğçe'nin basit bir ihmal yüzünden öldüğünün belirlenmesinin ardından hukuki sürecin ne olacağı merak konusu oldu. Avukat Cem Sofuoğlu, olayda kapıyı kurduranın objektif sorumluluğu bulunduğunu belirterek "Sistemi kurduran, kapının teknik özelliklerini bilmelidir. Eğer ki bu kapı ölüme neden olmuşsa, asıl sorumluluk villanın sahibinindir. Hakkında 'taksirli ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılır. Ölen Tuğçe'nin ailesi şikayetçi olmazsa bile savcılık hakkında dava açar" diye konuştu.

Ölen çocuğun ailesinin, villa sahibi Yusuf Bilal hakkında yüksek miktarlı maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabileceğine dikkat çeken avukat Sofuoğlu, "Aile, çocuklarının ölmesi nedeniyle 'destekten yoksun kalma' gerekçesiyle maddi tazminat talebinde bulunabilir.

İHMAL BÜYÜK
Ayrıca 'yaşadıkları elem ve ızdırap' için de manevi tazminat isteyebilirler. Bu örnek olayda ihmalin boyutu ve sonuçları büyük olduğundan istenen miktarda büyük olabilir" dedi.

Tuğçe'nin kapıya sıkıştığında yanında bulunan ikiz kardeşinin ölüme tanık olduğunu hatırlatan Sofuoğlu, "İkiz kardeşi de tazminat talebinde bulunabilir. Kardeşinin ölümüne tanık olduğundan ömür boyu bu şoku üzerinden atamayacaktır. Bunun hukuki bir tazminat bedeli vardır" dedi.

Cihat MAT-Kaan ÖZBEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır