kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kıskanç aşığın katliam gecesi

Bursa'da sevgilisinin eski aşığını kıskanan sabıkalı, dehşet saçtı. Ortak mühendislik bürosu işleten üç mühendis kıskanç aşığın kurbanı oldu
Lütfullah Ahmet Erdin, Eskan Açıcı ve Bülent Kepçeli üç arkadaştı. Bursa'da birlikte kurdukları bir harita ve kadastro mühendislik bürosunda çalışıyorlardı. Mühendislerden Ahmet Erdin, Figen Yıldırım adlı kadınla büyük aşk yaşıyordu. Ancak genç çiftin birlikteliği kısa sürdü.

Genç mühendisten ayrılan Figen Yıldırım, Adem Güney adlı bir sabıkalıyla birlikte yaşamaya başladı. Üç aylık sevgilisinin bir zamanlar mühendis Ahmet Erdin'le aşk yaşadığını öğrenen sabıkalı aşık Adem Güney, genç kadını eski sevgilisinden fena halde kıskanmaya başladı. Genç kadına eski sevgilisini araması için baskı yapan Güney, arkadaşı Şahin Korkmaz ile birlikte bir cinayet planladı.

Günay ve Korkmaz'ın zorlamasıyla eski sevgilisini arayan Figen Yıldırım, genç adamla buluşmak üzere randevulaştı.

Eski aşkıyla Gemlik yolu üzerinde bir restoranda buluşmak üzere sözleşen mühendis Ahmet Erdin, işleri uzayınca ortağı Bülent Kepçeli'den genç kadını alıp büroya getirmesini istedi. Ahmet Erdin'in cipiyle restorana giden Kepçeli'yi korkunç bir tuzak bekliyordu.

ŞANS SANA GÜLDÜ
Genç adama pusu kuran saldırganlar, "Biz aslında Ahmet'i bekliyorduk ama, şans sana güldü" diyerek Bülent Kepçeli'ye saldırdı. Cipin arka koltuğuna yerleşen Şahin Korkmaz, Adem Güney ve Figen Yıldırım genç adamı bıçak zoruyla Demirtaş beldesine götürdü. Saldırganlar genç adamı, ellerindeki ekmek bıçağıyla 21 yerinden bıçaklayıp öldürdükten sonra, cesedini İsmetiye Mahallesi Tepecik mevkiine attı. Saldırganlar, daha sonra kanlar içindeki otomobille Ahmet Erdin'in yanına gitmek üzere yola koyuldu.

Osmangazi Mahallesi'ndeki Yener-Belgin İşhanı'ndaki büroya giden saldırganlar, burada mühendis Ahmet Erdin'e saldırdı. Olay sırasında arkadaşını korumak için araya giren Eskan Açıcı kalbinden aldığı bıçak darbesiyle yere yıkıldı. Uzun süren bir mücadele sonunda mühendis Ahmet Erdin, vücuduna ve başına aldığı 17 bıçak darbesiyle, arkadaşı Eskan Açıcı ise 8 bıçak darbesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Kavga seslerini duyan vatandaşlar polise haber verdiğinde çok geç olmuştu çünkü saldırganlar uzaklaşmıştı. Polisler, kapısı açık büroya girdiklerinde iki mühendisin cesediyle karşılaştı.

TAKSİCİ EŞKAL VERDİ
Polisler, saldırganların bir ticari taksiyle kaçtığını belirledi ve bütün taksicilere telsiz anonslarıyla saldırganların eşkali duyuruldu. Olayı duyan bir taksici, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak 'her yeri kanlanmış üç kişinin arabasına binip, Ankara yolu üzerinde indikleri' ihbarında bulundu. Cinayetle ilgili operasyon başlatan polis, taksi üzerinde parmak izi çalışmaları yaparken, zanlıların yaralı olabilecekleri ihtimaline karşın, sağlık ocakları ve hastaneleri takibe aldı.

Olaydan yaklaşık bir saat sonra Yavuzselim Mahallesi Özdilek Caddesi'ndeki bir sağlık ocağına giderek ellerindeki kesikleri tedavi ettirmek isteyen 3 kişi ele geçirildi. Mühendislik bürosundaki iki kişiyi öldürdükleri suçlamasıyla gözaltına alınan sanıklar, götürüldükleri Yavuzselim Karakolu'nda suçlarını itiraf etti. Sanıklardan ikisinin cinayete karışan Adem Güney ve Figen Yıldırım olduğu, Şahin Korkmaz adlı saldırganın cinayetten sonra kaçmayı başardığı, zanlılarla birlikte gözaltına alınan Erdal Gelentaş'ın ise saldırıya karışmadığı, sadece iki zanlıyı hastaneye götürdüğü anlaşıldı.

FİGEN: BENİ TACİZ EDİYORDU
Uğruna cinayet işlenen 20 yaşındaki Figen Yıldırım, polisteki sorgusunda Harita ve Kadastro Mühendisi Lütfullah Ahmet Erdin'i 1 yıldır tanıdığını söyledi: "5 ay öncesine kadar Ahmet beni sürekli taciz etti. Kendisiyle birkaç defa yemeğe de gittik. Beni sevdiğini, bana aşık olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. Her karşılaştığımızda beni taciz ediyordu, bacaklarımı okşuyordu. Bana evlenme teklifinde de bulundu. Sonra ondan uzaklaştım. Adem'le tanıştım. Adem'le duygusal bir yakınlaşmaya girdik ve birlikte yaşamaya başladık. Adem'e başımdan geçen olayları anlatınca çok sinirlendi. Zaten birkaç defa telefonda tartışmışlardı. Adem bana Ahmet'i arattırıp bir buluşma ayarlattı. Biz buluşma yerine Ahmet'in geleceğini düşünüyorduk ama mühendis arkadaşı geldi. Sonra da bu olanlar oldu. Pişmanım."

Sorgusu sırasında polise 2 aylık hamile olduğunu ve bebeğinin babasının Adem Güney olduğunu söyleyen Figen Yıldırım'ı doktor raporu yalanladı. Adli Tıp Kurumu raporunda Figen Yıldırım'ın hamile olmadığı belirtildi.

Katili sigara tutkusu ele verdi
Adem Güney, gözaltında sorgusu yapılırken sigara istediği bir polis memuruna, "Ne olur bir sigara verin. Her şeyi anlatacağım. Biz 2 değil 3 kişiyi öldürdük" deyince, üçüncü cinayet de ortaya çıktı. Güney şunları söyledi: "Figen'i çok seviyorum. Ahmet'i öldürmeyi kafama koymuştum. Çünkü aralarındaki ilişkiyi hazmedemedim.

Figen'e görüşmek için buluşma sağlamasını istedim. Figen ve Ahmet bir restoranda buluşmayı kararlaştırdılar. Ben de o gün arkadaşım Şahin'le oraya gittim. Cinayeti birlikte tasarladık. Figen Ahmet'i bekleyeceği restorana gitti, biz de gizlendik. Fakat Ahmet'in arabasından başkası çıktı, Ahmet'in işi çıkmış, Figen'i almaya arkadaşı Bülent gelmişti. Ortada tanık bırakmamak için Bülent'i arabanın arka koltuğunda bıçakladık. 2 km. uzaklıktaki bir meyve bahçesine attık. Kaç bıçak darbesi attığımızı hatırlamıyorum. Ama kimliği belirlenmesin diye montunu ve nüfus cüzdanını yanımıza aldık.

Ahmet'in arabasıyla bürosuna gittik. Arabada Figen de vardı. Biz sadece Ahmet'i öldürecektik ama büroda arkadaşı olduğunu görünce onu da bıçaklayarak öldürdük. Sonra Ahmet'i göğsünden bıçakladık. Kaç darbe oldu, onu da hatırlamıyorum. Olaylar sırasında ellerimiz kesildiği için arkadaşımızdan yardım istedik. Sağlık muayenesinde polislere yakalandık."

İbrahim ÖGE - Umut TÜTÜNCÜ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır