kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

IMF: Türkiye tüm adımları attı

IMF'nin Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk, IMF İcra Direktörler Kurulu'nun Türkiye'ye yönelik yeni stand-by kredi anlaşmasını görüşeceği toplantı için gerekli bütün ön adımların Türkiye tarafından atıldığını ve toplantının Pazartesi günü gerçekleşmesini beklediğini söyledi.
CNN'e açıklama yapan bir IMF yetkilisi de, Ankara'dan olumlu haber aldıklarını söyledi. Yetkili açıklamasında henüz resmi bir açıklama yapılmadığını, ancak Washington'a ulaşan bilgilere göre söz kousu ikinci krizin giderildiği ve kamu bankalarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kararnamede de bir sorun olmadığını kaydetti.

Hazine ise bir açıklama yaparak, Türkiye'nin 2002-2004 yıllarına ilişkin orta vadeli yeni ekonomik programın stand-by düzenlenmesiyle desteklenmesi konusunu görüşmek üzere Fon Icra Direktörleri Kurulu'nun 4 Şubat Pazartesi günü toplanabileceğini bildirdi. Aynı olumlu gelişme New York Times Gazetesi tarafından da işlendi. Gazete, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, bankalarla ilgili yasayı imzalaması üzerine IMF'nin gelecek hafta 16 milyar dolar tutarındaki krediyi onaylamasının beklendiğini yazdı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır