kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu yat şimdi kaçak

Türk adalet sisteminin ağır çalışmasına alışmış Uzan Ailesi, şimdi uçak, helikopter ve yatlarını İngiliz Adaleti'ne kaptırmamak için planlar yapıyor.
Motorola ve Nokia tarafından yaklaşık 2.7 milyar dolarlık borcunun ödememek, dolandırıcılık şantaj, iftira ve tehdit etmekle suçlanan Uzanlar'ın New York Eyalet Mahkemesi'nde açılan dava dilekçesine göre, yeni bir yalanı daha ortaya çıktı.

Kurulduğu 1994 yılından beri bu iki firmadan müşteri kredisi kullanan Uzan Ailesi, 17 Ağustos 1999 Depremi ve 2000 yılı Kasımı'nda çıkan ekonomik krizi "Force majour" olarak gösterip, iki şirkete olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını istemişti.Buna karşılık Uzan Ailesi'nin iki ferdi, Cem ve Hakan Uzan, 2001 yılı yazında süper lüks yatları ile Ege'de tatil yaparken basına yansıdı.

Ancak bu çelişki, uluslararası hukukun dikkatinden kaçmadı. New York'un ardından Londra Yüksek Mahkemesi, önceki gün Uzanlar'a ait İngiltere ve Galler'deki mal varlıklarını dondurma kararı alırken, yine bu aileye ait 4 uçak, 2 helikopter ve 6 yatın da Britanya sınırları içine geldikleri anda müsadere edilmesini kararlaştırdı. Böylece borçları ödemeyen Uzanlar'a ait boyları 65 metreye yanaşan süper yatlar, uçaklar ve helikopterler de kaçak duruma düştü.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır