kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Kanada, Kabil'e iki aslan gönderiyor
Afganistan'da Taliban rejimine 5 yıl boyunca kafa tutan, ancak geçen hafta yaşlılık yüzünden ölen Kabil hayvanat bahçesinin simgesi aslan Marjan'ın yerini doldurmak için Kanadalılar ilk adımı attı. Toronto kentindeki Northwod Çiftliği'nde yaşayan 18 aylık 2 aslan Kabil'e gönderiliyor. Çiftlik sahibi Norm Phillips, "Afganlar'la anlaştık gibi. Göndereceğim iki aslanın Marjan'ın yerini doldurmasını umuyorum" diye konuştu.

Afganlar'ın ordusu TSK'ya emanet
Afganistan ordusunun ilk güvenlik birliği olarak oluşturulan 600 kişilik Muhafız Taburu'nu Türk Silahlı Kuvvetleri eğitecek. TSK'dan 4 kişilik bir ekibin bu hafta başkent Kabil'e gideceği belirtilirken, Afgan askerlerinin iç çamaşırından, kazağına, çorabından paltosuna kadar bütün ayrıntılar da düşünüldü. 600 üniformanın dikimine yaklaşık 10 gün önce başlandığı ifade ediliyor. Afganlı subayların postal, kask, su matarası da Ankara'dan gönderilecek. Afgan askerleri ayrıca eğitim atışlarında G-3 yarı otomatik piyade tüfeği kullanacak. Eğitimler başladıktan sonra da Afganistanlı subaylar, her gün sakal tıraşı olacak.

İtalyan Başbakan Türkiye'ye geliyor
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırlanıyor. Berlusconi dün kabul ettiği Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Necati Utkan'la yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmeden sonra yapılan açıklamada Başbakan Berlusconi'nin Türkiye'ye, kaçak trafiğini önlemek için sınırlarda kontrolleri artırması çağrısında bulunduğu belirtildi. Büyükelçi Necati Utkan'ın da görüşmede Berlusconi'ye Başbakan Bülent Ecevit'in davetini ilettiği, Berlusconi'nin bu daveti kabul ettiği bildirildi. İtalyan Başbakan Berlusconi'nin Türkiye'ye ziyaret tarihinin diplomatik kanallarla belirleneceği kaydedildi.

Türkler en tehlikeli 6'ncı hacker seçildi
Türk "siber alem korsanları", dünya piyasasında yavaş yavaş adını duyurmaya başladı! Amerikalı Riptech şirketinin raporuna göre Türk hackerlar, en çok saldırı düzenleyenler sıralamasında 6'ncı... İlk sırada İsrail bulunuyor. Onu, Hong Kong, Tayland, Güney Kore ve Fransa izliyor. 148 milyon internet kullanıcısı üzerinde yapılan araştırma sonucuna göre, en çok Amerikan siteleri saldırıya uğruyor. Onu Güney Kore ve Çin siteleri izliyor. CIA'nın 2001 yılı verileri temel alınarak gerçekleştirilen araştırmada en çok saldırıya uğrayan sitelerin sıralaması ise şöyle: Microsoft'la ilgili siteler, haber, teknoloji, finansal hizmetler ve enerji siteleri.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır