kapat
02.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladin iki TV'yi birbirine düşürdü

El Kaide örgütü lideri terörist Usame bin Ladin bu kez de Amerikan CNN ile Katar El Cezire televizyonlarının arasını açtı.
2 yıldan bu yana ortak yayın anlaşması olan iki TV kuruluşu, CNN dün Ladin'in Ekim ayında yapılmış bir röportajını yayınlayınca birbirine düşman oldu. El Cezire, Kabil muhabirinin yaptığı ropörtajı "haber değeri olmadığı" için yayına vermemişti. Katar televizyonu, Ladin'in muhabirin sorularını dinlemeyip kendi propagandasını yaptığı için bu kararı almıştı. Bir başka iddiaya göre de Ladin kasette Katar hükümetinin Amerika yanlısı olduğunu söylediği için El Cezire kaseti yayına sokamamıştı.

HIRSIZLIK SUÇLAMASI
Ancak kaset dün CNN'de yayına verildi. Ardından CNN, El Cezire televizyonu yayın koordinatörünü TV'ye çıkartıp kaseti niye sakladıklarını sormak istedi. Bunun üzerine El Cezire, "CNN kaseti yasadışı yollardan ele geçirmiştir. Bizim yayına vermediğimiz bir kaseti yayınlamadan önce CNN'in bizimle olan işbirliği anlaşmasını hatırlamasını isterdik. El Cezire, CNN'in yaptığı yayına cevap vermeyecektir. Bunun yanısıra, bu kaseti CNN'e veren kurum ya da kişiler derhal bulunacak ve ağır biçimde cezalandırılacaktır" diye yazılı bir açıklama yaptı.

CNN Televizyonu'nun cevabı çok geçmeden yayınlandı: CNN bu kaseti alırken yasadışı bir şey yapmamıştır. El Cezire anlaşmaya aykırı davranıp bizi kasetin varlığından bile haberdar etmedi... Reuters haber ajansı ise CNN'in El Cezire'yle olan anlaşmasını tek taraflı feshettiğini öne sürdü.

İŞTE LADİN'İN YENİ "İNCİLERİ"
* Savaş, Amerika'nın içine sıçramıştır.

* Bu savaşı Allah'ın izniyle, Allah'la buluştuğumuz güne kadar devam ettireceğiz.

* Amerika'daki insan hakları ve özgürlük yalandır.

* Bizim çocuklarımızı öldürenleri öldürmek terörizmse, tarih bizi terörist olarak bilsin.

* Şarbon hastalığı, Allah'ın ABD'ye verdiği bir cezadır.

* Kafirlerin krallarını öldüreceğiz. İslam buna izin veriyor. Bu mantıklı.

"KASETLERDE MESAJ YOK"
Ladin, Ekim ayında yapılan bu röportajında Amerika'nın "Ladin her yayınladığı kasette militanlarına gizli bir saldırı emri veriyor" açıklamasına şu cevabı verdi: Onlar, konuşmalarında mesaj olduğunu söylüyor. Güvercinlerle mesaj gönderilen dönemde mi yaşıyoruz? Sanki telefon, elçi, internet, posta ya da elektronik posta yok. Amerikalılar'ın öne sürdüğü iddialar komik...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır