kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Para beni çıldırttı

Talih kuşu işini biliyor! Milli Piyango yılbaşı çekilişinde 5 trilyonluk ikramiyeyi kazanan üçüncü talihli de bir gariban: 6 aydır işsiz olan Mersinli Ahmet Oktay
Oktay 'Kazandığımı öğrenince çıldıracak gibi oldum. Karım korktu. Uzun süre kendime gelemedim. Ard arda Diazem içip, sakinleşmeye çalıştım' diyor. Mersinli Ahmet Oktay Yılbaşı Özel Çekilişi'nin son talihlisi... O da, diğer iki talihliler gibi açlık ve yoksullukla mücadele ediyordu. Diyarbakır'dan Mersin'e göç ettikten sonra ofisboyluk dahil her işi deneyen Oktay, 6 aydır işsizdi. Geleceğe dair bütün ümitlerinin tükendiği noktada, "Ne olursa olsun" deyip 6 tane çeyrek bilet aldı. Ve bu biletlerden birisi hayatını değiştirdi. O şimdi bir trilyoner. Aldığı 6 biletten birisine 1 trilyon 250 milyarlık büyük ikramiye, diğerine de 50 milyar liralık teselli ikramiyesi isabet eden Oktay, yaşadığı heyecanı "Şok oldum. Diazem alarak sakinleşmeye çalıştım" sözleriyle özetliyor.

BİR GÜN RAHAT ETMEDİM
Aslen Diyarbakır'lı olan Ahmet Oktay, Mersin'e 10 yıl önce geldi. 16 yaşındaki kardeşi Mehmet ile birlikte ayakta kalma mücadelesi veren Ahmet Oktay'ın bu süre içinde yapmadığı iş kalmadı. Eşi Sibel ile 1996 yılında tanışan ve büyük aşk duyarak evlenen Oktay'ın bu evlilikten Büşra Dicle (5) ve Kardelen (3) adında iki kızı doğdu. Oktay, Diyarbakır'da başlayıp Mersin'de büyük güçlüklerle süren yaşamını şöyle anlatıyor: "Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde oturuyoruz. 10 kardeşiz. Kardeşlerimden 2'si İstanbul'da çalışıyor. En küçük kardeşim Mehmet ile ben Mersin'e geldik. Diğerleri memlekette kaldılar. Burada birçok işte çalıştım. Ofisboyluk bile yaptım. Askerden sonra evlendim. Çocuklarım oldu. Onların geçimleri için gece-gündüz uğraş verdim. Ama bir gün bile rahat edemedim"

6 BİLETİN 3'ÜNE VURDU
Son olarak bir mobilya atölyesinde çalışıyordu. Ancak, ekonomik kriz yüzünden atölyenin işleri bozulunca Oktay da işsiz kaldı. Oktay'ın talihini döndüren ise, yılbaşı öncesinde son parasıyla aldığı 6 adet çeyrek bilet oldu. Oktay, kendisini açlık ve yoksulluktan trilyonerliğe taşıyan kararını ve büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendiğinde yaşadığı şaşkınlığı şöyle anlattı: "Aslında çıkacağından hiç umudum yoktu ama başka çarem de yoktu. Yılbaşı ertesinde gazeteyi alıp numaraları kontrol ettiğimde gözlerime inanamadım. Büyük ikramiye benim biletime isabet etmişti. Hatta ikinci büyük ikramiyeyi bir numara ile kaybettim. Ona da 50 milyarlık teselli ikramiyesi isabet etti. Birisine de amorti çıktı. Yani 6 biletin 3'üne ikramiye vurdu. Şansım dönmüştü. Trilyonerdim artık. Bu durum bende şok etkisi yarattı. Uzun süre kendime gelemedim. Çıldıracaktım. Eşim ilk başka çok korkmuştu. Gerçekten yüzümün rengi değişmişti. Arka arkaya Diazem aldım ve uzun bir süre sonra ancak kendime gelebildim."

Ahmet Oktay, yatırım için acele etmeyeceğini söylüyor: "Teselli ikramiyesi olan 50 milyarı harcamaya başladım. Önce oturduğum evi aldım. Bir tane de kardeşim için ev aldım. Yatırım yapmak için acele etmiyorum. Paramı dövize ve hazine bonusuna yatıracağım. Bu arada ailemi biraraya toplayacağım. Ne iş yapacağıma ondan sonra karar vereceğim. Ama Mersin'de iş yapmayı düşünüyorum. Başka bir yere gitmeye niyetim yok. Bir ay ortadan kaybolacağım. Bu sürede düşünecek, kafamdaki planları netleştireceğim."

Çiçeği burnunda trilyonerin son mesajı da dostlarına: "Atölye kapanınca işsiz gezmeye başladım. Dost diye bildiğim insanlar beni tanımaz olmuşlardı. Parasız zamanımda da bana sahip çıkanlar sadece bir-iki kişiydi. Şimdi bir ay önce beni tanımayanları tabi ki ben de tanımayacağım. Ama gerçek dostlarımla her zaman dost kalmaya kararlıyım!"

Ahmet'i beş kuruşu yokken de seviyordum
Ahmet Oktay'ın en zor zamanlarında yanında olan 6 yıllık karısı Sibel Oktay "Çoğu geceler aç yattık ama hiç bir zaman şikayet etmedim. Çünkü Ahmet'i çok seviyordum. Çocuklarımız Büşra ve Kardelen'in geleceğini garanti altına almak bizim için herşeyden önemli. Ben de Ahmet de en çok buna seviniyoruz" diye konuştu.

Diğer iki talihli de yoksuldu
Varan 1: Adıyaman'dan İstanbul'a göç etmiş, ayakkabı boyacılığı dahil her türlü işe girip çıkmış Ali Polat, trilyonluk ikramiyeyi kazandığını açıklayan ilk isimdi. Onun hayatı, kendisine veresiye bilet satan bir biletçinin yardımıyla değişti.

Varan 2: Mersin'de ekonomik sıkıntı nedeniyle atölyesini kapatmış, tek katlı evde hasta babası, annesi ve kız kardeşiyle yaşam mücadelesi veren Mehmet Önal da, yoksulluktan trilyonerliğe adım atan ikinci talihliydi. O da, trilyonlara kendisine çeyrek bilet hediye eden bir arkadaşı sayesinde kavuştu.

Şevket COŞKUN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır