kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Beşiktaş 9 doğurdu

Karşısında taş gibi bir Bursaspor bulan Kartal, Asper ile ayakta kaldı. Ama Moshoeu'nin kaçırdığı penaltı Beşiktaş'ı ateşledi
Tümer'in nefis golü ile öne geçen Beşiktaş, ikinci yarı yine durdu. 75'te Okan skoru eşitledi. Ama son sözü söyleyen 77'de Ahmet Dursun oldu. Türk futbolunun yetiştirdiği ender futbolculardan Sergen Yalçın, Beşiktaş'tan İstanbulspor'a trnasfer olduğunda oynamak zorunda olduğu boş tribünleri kastederek, "Sudan çıkmış balık gibi oluyorum. Ne zevk alıyorum ne de zevk veriyorum" diyerek seyirci faktörünün ne kadar önemli olduğunun altını çizmişti. Seyircisiz oynanan Beşiktaş-Bursa maçı da hem futbolcular hem de izleyenler için bir şeylerin eksik olduğu bir karşılaşmaydı.

Trabzonspor maçının coşkusunu tribünde yaşamayan siyah-beyazlı taraftarlar, Fulya'da başlattıkları özür mesajını maç boyunca stat dışında yaptıkları tezahüratlarla göstermeye çalıştılar. Siyah-beyazlı oyuncular da Trabzon önünde alınan farklı galibiyetle yakaladıkları havayı ve istikrarı taşımak için Bursa karşısına çok hırslı çıktılar.

Süper solak Tümer
7.dakikada Ahmet'in ortasında Ümit'in kafa vuruşu üstten dışarı gitti. Bursaspor, 8.dakikada beklemediği bir pozisyon yakaladı. Fatih'in kontra pasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Okan, çizgiye 1 metre mesafede Asper'i çalımlarken düştü. Ünsal Çimen penaltı noktasını gösterdi. Ancak Bursaspor'un 1 numaralı futbolcusu GüneyAfrikalı Moshoeu, topu dışarı attı.

14.dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Khlestov'un pasında Tümer, ceza yayının sağ tarafında topu düzeltti. Müthiş soluyla müthiş bir şut çıkardı. Kaleci Kelemen topu ancak 90'da görebildi: 1-0.

Golden sonra hareketlenen oyunda Bursaspor 26.dakikada önemli bir fırsat buldu. Ender'in pasında Moshoeu, Asper'i geçmeye çalıştı. Ancak defans araya girerek pozisyonu uzaklaştırdı. 41.dakikada Moshoeu'nun frikik atışında kaleci Asper, bu kez köşeden topu çıkardı.

2 dakikalık korku
54.dakikada soldan Ahmet Dursun ortaladı. İlhan'ın kafası az farkla dışarı gitti. 61'de Tümer, soldan indi. Sıfırdan şut-orta karışımı vuruşu ceza alanının uzak köşesinde Khlestov'a gönderdi. Onun vuruşu boş kale yerine boş tribünlere gitti.

74.dakikada İbrahim'in kaptırdığı topu Ender değerlendiremezken 75'te Ümit'in kaptırdığı topu Ender, topu Okan'a aktardı. Geçen yılın gol kralı, plase bir vuruşla beraberlik golünü attı: 1-1.

Beşiktaş 2 dakika sonra yanı verdi. 77'de soldan Tamer ortaladı. Ahmet Dursun, boş kaleye vuramadı. Seken topa kafayı Ümit vurdu. Kaleciden seken topu boş kaleye gönderen Ahmet Dursun oldu: 2-1.

Beşiktaş, 7 kendini bilmez yüzünden boş tribünlere oynadığı maçtan 3 puanı kapmanın sevincini yaşıyordu. Ama ya puan kaptırılsaydı?

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır