kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ekonomi iyi, seçim gündemden kalktı

Ecevit, erken seçim ihtimalinin Türkiye'nin gündeminden çıktığını, hükümetin 2004'e kadar görevde olduğunu söyledi
Başbakan Bülent Ecevit, ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığını, bu ortamda erken seçimden bahsetmenin iyiniyetle bağdaşmayacağını vurguladı, "Seçim artık gündemden çıkmış durumda" dedi.

Partisinin Meclis Grubu'nda Mamak ilçe teşkilatının "Türkiye seninle gurur duyuyor, halkçı Ecevit" sloganları ile kürsüye çıkan Ecevit, ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığının altını çizdi ve böyle bir ortamda seçimden bahsetmenin iyi niyetle bağdaşmayacağını vurguladı.

ABD'DE AİLE ORTAMI
Hükümetin çalışmalarını seçim dönemi sonuna kadar sürdüreceğini kaydeden Başbakan, şöyle konuştu: "Böylelikle Türkiye'de yakın zamana kadar 'seçim yapılsın' dendiği halde, seçim de artık gündemden çıkmış durumda. Üçlü koalisyon hükümetimiz, her alanda başlattığı olumlu adımlarını, seçim döneminin sonuna kadar sürdürmekle yükümlüdür. Yatırım ve üretimin önünde hükümetimizden kaynaklanmayan bir takım engeller var, onları da aşamaya kararlıyız."

Konuşmasında ABD gezisini de değerlendiren Ecevit, gezinin her bakımdan olumlu geçtiğini belirtti. Bush'un Türkiye'ye verdiği önemi açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Ecevit, "Sayın Bush özel bir ilgi gösterdi. Adeta bir aile toplantısı ortamı içinde bir araya geldik" dedi. Ecevit, Bush'un Türkiye'nin bir model ülke olduğunu özellikle vurguladığını ve "Türkiye, demokrasi ve laiklikle İslam'ın bağdaşabileceğini kanıtlamıştır. Bu çok önemli bir olaydır" dediğini belirtti. Bush'un "Zor kararlar almaktasınız. Arjantin zor kararlar almasını bilemedi. Türkiye'ye güven artıkça yatırımlar da artacaktır" dediğini de aktaran Ecevit, "Gezi de göstermiştir ki, ekonomik açıdan içerden ve dışardan olumlu gelişmeler oluyor. Ekonomimiz canlanmaya başladı" diye konuştu.

SADDAM UYARISI
Bush'la görüşmesinde Irak konusunun ayrıntılı biçimde gündeme geldiğini belirten Ecevit, "Bizim yalnız bilgimiz dışında değil, katkımız dışında da bir askeri hareket mümkün değil"dedi. Ecevit, ABD'nin Irak konusunda henüz karar vermediğini, ancak Bush'un "Diplomatik veya başka yoldan olsun kesin başarıya ulaşacağımızdan ve işimizi yarım bırakmayacağımızdan herkes emin olsun" dediğini hatırlatarak, "Saddam Hüseyin'in bunu ciddiye almasını temenni ediyorum" uyarısında bulundu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır