kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Oğlum Ceylan'ı iki kez kurtardı

Alman Lisesi'nin 4'üncü katından atlayarak intihar eden Ceylan Konuk'un ölümünden sorumlu tutulan Efe T.'nin annesi tiyatro sanatçısı Leyla Tekül, oğlunun satanist olmadığını ve kimseyi intihara sürüklemediğini söyledi.
"Neden benim oğlumu suçluyorlar anlamadım" diyen ve Efe'nin, Ceylan Konuk'u iki kez intihardan vazgeçirdiğini ifade eden Tekül, Ceylan, Lara ve Efe'nin, farklı çocuklar olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE'YE FAZLALAR
Tekül, "Bu çocuklar Türkiye'deki eğitim standartlarına birkaç numara büyük geldiler. Hepsi bu eğitim sisteminin yetersizliğine itiraz etme noktasında buluştu. Hiçbirisi hak ettiği düzeni burada bulamadı. Dolayısıyla sanal ortamda edindikleri rolleri bir gün gelip yaşamın içinde de edinmek ve dünyayı yaşanabilir kılmak arzusuna kapıldılar" diye konuştu. Tekül, Ceylan'ın intihar ettiği gün Efe'nin yaşadıklarını da şöyle anlattı:

"Efe Ceylan öldüğü gün 'Kardeşimi kaybettim' diyerek odasına kapandı. Günler sonra okula giderken arkadaşlarının bilmeden hâlâ yerde olan Ceylan'ın kanıları üzerinde oynadığını görünce bir daha okula gitmedi..."

Hukukçular: Satanist düşünce suç olamaz
Türkiye'de satanizm 1999 sonunda Şehriban Coşkunfırat adlı genç kızın öldürülmesiyle gündeme geldi. Olayın 3 satanistin işi olduğunun ortaya çıkmasının ardından "satanist avı" başladı. Siyah tişörtlü, uzun saçlı gençlerin çoğu satanist olarak etiketlenerek suçlandı. Peki dünyada her siyah giyen satanist diye tutuklanıyor muydu? Satanist olmak hukuk açısından suç teşkil ediyor muydu?

Satanistler, özellikle ABD ve Kuzey Avrupa ülkelerinde "inanç özgürlüğü" kapsamında rahatlıkla hareket edebiliyorlar. Kurdukları derneklerde serbestçe toplanıp kan içmek dahil her türlü ayini rahatlıkla yapabiliyorlar.

Türkiye'de ise durum biraz farklı. Avukat Cengiz Hortoğlu, "Biri çıkıp ben şeytana inanıyorum derse bu suç sayılmaz. Düşünce eyleme dönüştüğünde suç olur. Ancak bu düşünce şekli örgütlü bir yapıya kavuşursa ve bu tespit edilirse o zaman TCK'nın 312 maddesine girer" diyor.

Seyhan SEVİNÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır