kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dostum'a MİT tıraşı

Türkiye'ye saç-sakal tıraşı olamadan gelen Afganistan'ın Savunma Bakan Yardımcısı General Raşit Dostum'u, devletin zirvesine MİT berberi hazırladı!
Ailesiyle hasret gidermek için Türkiye'ye gelen Afganistan Savunma Bakan Yardımcısı General Raşit Dostum, devletin zirvesi ile görüşmelerine Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlandı.

Afganistan'dan Türkiye'ye saçı ve sakalı uzamış şekilde gelen Dostum, MİT'in Yenimahalle'deki binası içerisinde bulunan kurum berberi tarafından traş edildi. General Raşit Dostum, Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde MİT tarafından korundu ve basınla adeta köşe kapmaca oynadı. MİT tarafından tahsis edilen 10 koruma, Dostum'u vardiya sistemiyle 24 saat esasına göre korudu. MİT elemanları, kuruma ait Toyota marka jip ile evinin önünde bekleyen gazetecilerin Dostum'u takip etmesini engelledi. Jip'in plakası ise her gün değiştirildi. Böylelikle, gazeteciler sadece Dostum'un eve giriş ve çıkışlarını çekebildiler.

ELÇİBEY'İ DE KORUMUŞLARDI
10 MİT elemanı daha önce de Kürdistan Yurtseverler Birliği Başkanı Celal Talabani ve Kürdistan Demokrat Partisi Lideri Mesut Barzani ile GATA'da gördüğü tedavi sırasında vefat eden Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebul Feyz Elçibey'in Ankara'daki temasları sırasında da yakın koruma olarak görevlendirilmişlerdi. Dostum, karides yedi. Ankara'da bulunduğu süre içerisinde Başbakan, Dışişleri Bakanı, Genelkurmay ve MİT yetkilileri ile görüşen Dostum, zamanının büyük bölümünü evinde geçirdi. Dostum, akşam yemeklerini de ailesiyle birlikte evinde yemeyi tercih etti. Balık ve kebabı çok sevdiği bilinen Dostum önceki akşam Yıldız'daki Yakamoz Balık Lokantası'ndan yemek siparişi verdi. Dostum, 5 adet Lagos balık şiş, 1 adet tereyağında kızartılmış Çipura ve yarım kilo yine tereyağında kızartılmış karides istedi. General Dostum, bugün saat 16.00'da İstanbul Kalyon Oteli'nde düzenleyeceği basın toplantısının ardından Türkiye'den ayrılacak.

Hale GÖNÜLTAŞ - Fatma CAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır