kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ünlü işadamları cinayet zanlısı

Ecevit'in ABD gezisine katılan işadamlarından İsmail Kölük ve kardeşi Cemal Kölük, otoparklarını yıktıran halı tüccarını tetikçi tutup öldürttükleri gerekçesiyle gözaltında
Melih Atay, ABD'de eğitim gördükten sonra Türkiye'de halı ticareti yapmaya başladı ve gördüğü her aksaklığı yetkililere bildirmesiyle ün yaptı. 1998 yılında da, Nuruosmaniye'de yapımı süren bir otopark inşaatının kaçak olduğunu öne sürerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Atay'ın şikayetiyle başlatılan soruşturmada, otel yapımı için ruhsat verilen yere, kaçak otopark yapıldığı saptandı ve tekstil işiyle uğraşan işadamları İsmail ve Cemal Kölük'e ait otoparkın bir bölümü yıkıldı. Bu sırada Kölük kardeşler; Melih Atay'ı şikayetinden vazgeçirmek için çeşitli yöntemler denedi.

KİRALIK KATİLLER DEVREDE
Önce, tasavvufla ilgilenen Atay'ı ikna için Hasan Hoca olarak tanınan bir kişi devreye sokuldu. Başaramayınca, MHP eski İl Sekreteri Murat Gültekin'den yardım istendi. Gültekin, Kölükler ile mafya bağlantısı bulunan Habip Kocabaş'ı biraraya getirdi.

Kocabaş da mafya gruplarından Çakıroğulları'na giderek adam ve silah temin etti. Kölük kardeşlerin bu şekilde tuttuğu tetikçi Yıldırım Şenocaklı; Melih Atay'ın halı mağazasının önüne boru tipi bomba bıraktı. Ancak bomba patlamadan imha edildi. Suikast girişiminden son anda kurtulan Atay, Marmaris'teki yazlığına çekilince, Atay'ın izini kaybeden tetikçi Yıldırım Şenocaklı da işi bıraktı. Bunun üzerine evlenme hazırlığı içerisinde olan Koray Kurt, 100 milyar lira karşılığında kiralık katil olarak tutuldu.

İstanbul'a dönen Atay üçüncü suikast girişiminden kurtulamadı. 17 Temmuz 2001'de, Bebek'teki evinden çıktığında Koray Kurt tarafından öldürüldü.

ON BİN DOLAR VERDİLER
Şüphe üzerine ifadelerine başvurulan Kölük Kardeşler, olaydan haberdar olmadıklarını söylediler. Bu sırada, İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi ekipleri, Çakıroğulları Grubu'na yönelik bir çalışma yaparken cinayet zanlılarının kimliğini belirledi. Ardından, Başbakan Ecevit'le ABD gezisine giden İsmail Kölük ve kardeşi Cemal Kölük'ün, kendilerine tetikçi bulan Habip Kocabaş'a 10 bin dolar ve 6 milyar lira verdikleri tespit edildi.

Operasyon sonucunda İsmail Kölük ve kardeşi Cemal Kölük azmettirici; Habip Kocabaş, Yıldırım Şenocaklı, Koray Kurt, Mehmet Ali Çakıroğlu, Süleyman Çakıroğlu ve Zekeriya Demirtaş cinayet zanlısı ve çete üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı. Kurt'un "Olaydan sonra Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'ne attım" dediği tabanca dün yapılan "yer gösterme"de bulunamadı. Kölük kardeşlerin, Atay'a gözdağı vermek için işyerinin önüne boru tipi bomba koydurduklarını ifade ederek, "Bunun karşılığında Habip Kocabaş'a 10 bin dolar verdik. Konu kapandı. Aradan 2 yıl geçtikten sonra parasız kalan Kocabaş, arkadaşlarına, 'Melih Atay'ı öldürelim, İsmail ve Cemal Kölük kardeşlerden 100 milyar lira para alırız' demiş. Sonra Atay'ı vurdurtmuş. Bizim olayla ilgimiz yok" dediği öğrenildi.

Amcaları, serveti kumarda tüketti
İsmail Kölük, aile şirketleri olan Boğaziçi İplik A.Ş, Boğaziçi Tekstil A.Ş ve Norsel Int.'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Türkmenistan'a yatırım yapan ilk firma özelliğini taşıyan bu şirketin İstanbul ve Malatya'da 2 fabrikası vardı.

Adları cinayete karışan Kölük kardeşlerin babası Murat Kölük kanserden öldü. Amcaları Davut Kölük, 26 Şubat 1994'te Sheraton Otel'in Kral Dairesi'ndeki 3 gün süren kumar partisinde 90 milyon dolar kaybedince imparatorluk çöküş sürecine girdi. Davut Kölük'ün İstanbul, Malatya ve Türkmenistan'daki iplik fabrikalarının da aralarında bulunduğu tüm malvarlığı icra yoluyla satıldı. Bu gelişmelerin ardından, Kölük Ailesi Adana'da pamuk ticareti yapmaya başladı. İşleri iyi gitmeyince İstanbul'a geri dönerek, iplik ticareti yapmaya başladılar. Çatalca'da fabrika kurdular.

ECEVİT'İN ABD GEZİSİNE KATILMIŞTI
16 Ocak'ta aralarında pek çok işadamının bulunduğu heyetle Ecevit'in ABD gezisine katılan Kölük Şirketler Grubu Başkanı İsmail Kölük, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA) yedek üyesi ve GYİAD (Genç Yönetici ve İşadamları Derneği) üyesi... Cemal Kölük ise TÜSİAD üyesi.

Salih AYDIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır