kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Toprakbank'a sürpriz talip

Global Menkul Değerler, Avrasya Yatırım Holding ve Templeton'dan oluşan konsorsiyum, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Toprakbank'a talip oldu.
İMKB'ye yapılan şirket açıklamasında, şirketin dün yapılan yönetim kurulu toplantısında konsorsiyum tarafından Toprakbank'ın satın alınmasına yönelik olarak hukuki ve mali ön incelemelerde bulunulmasına ve ilgili merciler ile ön görüşmeler yapılmasına karar verildiği belirtildi.

PARA SİHİRBAZI
ABD kökenli Templeton, 2001 yılında Global Menkul Değerler'e ortak oldu. Templeton Fonu'nun yöneticisi Mark Mobius, para sihirbazı olarak tanınıyor. Dünya genelinde 12 milyar dolarlık fonu yöneten Mobius, gelişmekte olan borsalar arasında İMKB'nin en atak borsa olduğunu söyleyerek Türkiye piyasalarına olan ilgisini dile getirmesiyle de tanınıyor.

Bu gelişmeler sürerken, Global ile Avrasya Yatırım'ın oluşturduğu konsorsiyum, Bayındırbank'ın sahibi olduğu Bayındır Menkul Değerler'in sermayesinin yüzde 89.36'sını temsil eden hisselerini, 1.7 milyon dolara satın aldı. Borsa'ya gönderilen açıklamada, hisse senetlerinin yüzde 84.89'unun Global, yüzde 4.47'sinin Avrasya adına tescil ettirileceği belirtilerek, satış bedelinin 500 bin dolarlık kısmının devir tarihinde, bakiye 1.2 milyon dolarlık kısmın 31 Aralık 2002'de Bayındırbank'a ödeneceği kaydedildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır